Vizsla Korthaar verzekeren? Een huisdierenverzekering voor je hond vanaf €6,75 per maand

Jouw Vizsla Korthaar geeft jou onmetelijk veel toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Het is geen populair onderwerp: jouw hond kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie hond en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Vizsla Korthaar is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw hond veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld bloeddrukmeting en bestraling. Maatschappijen als Inshared en nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.000 tot en met € 4.300. Op deze website tref je favoriete Vizsla Korthaar verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Vizsla Korthaar is jouw trouwe viervoeter. Vanzelfsprekend streef je naar het beste voor jouw huisdier. Met een dierenverzekering garandeer jij het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.000 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €8,4 per maand

Euthanasie en inslapen

Is de tijd voor je hond gekomen, of heeft hij een erge aandoening? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €95), echter kan dit ook lokaal (circa €125). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Omtrent het afscheid onderscheiden we een aantal mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Vizsla Korthaar geen puppies meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een leuker huisdier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Sterilisatie kost al gauw €325. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere partijen is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-vizsla-korthaar

Wat kost een Vizsla Korthaar verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is beduidend voordeliger dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €14,75 en €36 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere onderdelen zijn bepalend voor de kosten. Het meest belangrijke is het ras. Ook kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het gekozen eigen risico zijn belangrijke factoren. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €6,6 per maand. Ogenblikkelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Vizsla Korthaar concreet kost? Kies direct een van de partijen, beantwoord de vragen, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Alternatief: verzekering Tervuerense herder afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Vizsla Korthaar verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? Gewoonlijk gaat het zo:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Voer het ras van jouw hond in.
 3. Betreft het een kruising? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Vizsla Korthaar

Behandeling Onkosten
Consult €32
Consult weekend / avond €71
Chippen €48
Vaccinatie €51
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €59
Röntgenfoto €79
CT-scan €149
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €190
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €68,5

Welke hondenverzekering past bij mij?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw Vizsla Korthaar (reu of teef)? We onderscheiden eenverschillende dingen die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de hond liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Goed om te weten, de premies per maand lopen enorm uiteen. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle operaties en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Controleer zorgvuldig de polisvoorwaarden. Is fotodynamische therapie ook gedekt? En hoe gaat het met cocktail vaccinatie?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.600 t/m 6.300. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele partijen is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, percentages zijn rond de 35%. We hebben ook info over: Tsjechoslowaakse Wolfhond verzekering.

Dierenverzekering Vizsla Korthaar vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Aan de hand van onze vergelijker kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Vizsla Korthaar vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Inshared. Elementen die invloed hebben op de premie zijn onder andere geslacht, gewicht, leeftijd, postcode, medisch verleden. Onderstaand tref je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
Hond, kat, papegaai en konijn
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
Bewust of Comfort
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
Direct geregeld
Geen kleine lettertjes

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Staat 24/7 voor jou klaar
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Crematie
Beste zorg bij ziekte
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Ook narcose
Alle rassen welkom

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. Het merendeel van de partijen gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een uitgebreide behandeling of hulpmiddelen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Bij veel partijen zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Petplan verzekering voor dieren.

Aanvullende hondenverzekering
De Nederlandse verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen. De polis zelf gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw hond steriliseren
 • Euthanasie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tand-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Vizsla Korthaar afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!