Welsh Corgi verzekeren? Een huisdierverzekering voor honden al vanaf €6 per maand

Jouw Welsh Corgi betekent een hoop gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: ook jouw hond kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Welsh Corgi biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld gebit schoonmaken en gedragstherapie. Verzekeraars als Reaal en verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.300 en €4.500. Op deze webpagina vind je meer info over betrouwbare Welsh Corgi verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Welsh Corgi is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs streef je naar de beste zorg voor je dog. Via een dierenverzekering garandeer jij het dier van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.300 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €5,8 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ernstig ziek? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €100), echter kan dit ook lokaal (plus minus €140). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen heb je enkele varianten: cremeren, begraven of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Welsh Corgi geen puppies meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een rustiger dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Denk hierbij al wel snel aan €270. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere verzekeraars is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-welsh-corgi

Wat kost een Welsh Corgi verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is beduidend voordeliger dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €17 en €37,5 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Tevens wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico zijn van belang. Jouw viervoeter is al verzekerd vanaf €8 per maand. Moeiteloos te weten komen wat de verzekering voor de Welsh Corgi exact kost? Kies direct een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Suggestie: verzekering Tibetaanse terrier afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een goede Welsh Corgi verzekering afsluiten is kinderspel. Een dekking tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of een waar jij goede verhalen over hoort? Doorgaans werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Voer dan in het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Welsh Corgi

Situatie Prijzen
Consult €41
Consult weekend / avond €68
Chippen €46
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €71,5
CT-scan €150
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €320
Tanden en kiezen trekken Vanaf €165
Reinigen gebit Vanaf €68

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw trouwe Welsh Corgi (reu of teef? Graag noemen we belangrijke variabelen waar je rekening mee dient te houden bij de keuze voor een maatschappij. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Je vindt dan al snel een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren hond (gewicht, ras) hebben invloed op de premie per maand Goed om te weten, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Start altijd met premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Bekijk goed de voorwaarden van de verzekeraar. Is heupbehandeling ook inbegrepen? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor consult?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.600 en 3.100. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Sommige verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%, afhankelijk van het pakket. Misschien ook interessant: Vizsla verzekering.

Dierenverzekering Welsh Corgi vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw hond verzekeren. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Aan de hand van de vergelijkingstool kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Welsh Corgi vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Factoren die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld geslacht, medisch verleden, postcode, leeftijd, gewicht. Onderstaand lees je meer over een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
De nr. 1 dierenverzekering
Alle honden welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
Ook heupen en ellebogen
Snelle uitkering

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Tel: 126-4004040
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Operaties
50% of 100% gedekt
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Tandzorg
Wat je van Hema verwacht
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Scherpe premie
Looptijd: 1 jaar
Online account

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De nationale verzekeraars gaat uit van een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof pillen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Soms bepaal je zelf het eigen risico. Meestal kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bezoek ook: OHRA verzekering voor huisdieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
De erkende organisaties bieden daarnaast extra aanvullende verzekeringen. De premie zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de hond
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Tandartsdekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Welsh Corgi afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie voor de dierenverzekering!