Welsh springer spaniel verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw hond vanaf €7 per maand

Jouw eigen Welsh springer spaniel betekent onmetelijk veel gehechtheid. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw viervoeter kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor de Welsh springer spaniel is een oplossing. Voor een kleine premie verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan Europese medische zorg of ontwormen. Assuradeurs als Ohra en andere aanbieders staan garant voor bedragen tussen de €1.200 tot en met € 4.300. Op deze website vind je meer info over populaire Welsh springer spaniel verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
petplan-verzekering v.a. €5,57 v.a. €4,41 €0 - €250 €5000 Meer over Petplan
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
hema-verzekering v.a. €13,00 v.a. €10,26 €45 €3000 Meer over Hema
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Welsh springer spaniel is jouw maatje. Vanzelfsprekend streef je naar de beste zorg voor je dog. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg je het diertje van optimale zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over een forse nota. Doorgaans kan je gewoon naar een regionale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.900 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor jonge en oude honden
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €8,65 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kosten: €80), maar mogelijk ook thuis (circa €155). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het casteren maakt dat een Welsh springer spaniel geen puppies meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een minder dominant dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kosten van sterilisatie zijn al snel €250. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere verzekeraars is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-welsh-springer-spaniel

Wat kost een Welsh springer spaniel verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is veel goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €12,5 en €40,5 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Verschillende elementen liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Tevens kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €7,2 per maand. Vandaag nog weten wat de verzekering voor jouw Welsh springer spaniel precies kost? Kies direct een van de partijen, voer jouw gegevens in, en check de premie van april 2024. Check ook: verzekering Tosa afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Welsh springer spaniel verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een pakket gespot met een aantrekkelijke polis, of waar je een goed gevoel bij hebt? bij de meeste verzekeraars werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw hond.
 3. Kies je voor kruising? Markeer dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Welsh springer spaniel

Ingreep Onkosten
Consult €37
Consult weekend / avond €69
Chippen €46
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €70
CT-scan €151
MRI-Scan €700
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €310
Tanden en kiezen trekken Vanaf €210
Reinigen gebit Vanaf €69

Welke hondenverzekering voor mijn viervoeter?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw trouwe Welsh springer spaniel (reu of teef? Hieronder vind je belangrijke onderdelen waar je op moet letten bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw hond als het nog een puppy is. Je hebt dan altijd een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort hond en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Goed om te weten, de ene polis is de ander niet. Begin steevast met een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Analyseer altijd wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Controleer grondig de kleine lettertjes. Wordt KC of Pneumo vaccinatie ook inbegrepen? En hoe gaat het met kennelhoest vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.000 – 6.300. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, kies je een percentage dan moet je denken aan 15% per declaratie. Bekijk ook de opties voor een Weimaraner verzekering.

Dierenverzekering Welsh springer spaniel vergelijken april 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kun je snel en gemakkelijk een hondenverzekering voor de Welsh springer spaniel vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Inshared. Factoren die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld het ras, gewicht, geslacht, leeftijd, medisch verleden. Hieronder ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
Samengesteld door artsen
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
280.000+ klanten
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Ook andere verzekeringen
Account via internet

inshared-verzekering

Inshared

Heupen verzekerd
170.000 + verzekerden
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Dekking op maat
Beste zorg bij ziekte
Ook je pup verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Scherpe premie
Identificatiechip
Ook je pup verzekeren

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn hondenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Daarmee zijn de standaard ingrepen afgedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een intensieve opname of medicijnen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Bij verscheidene partijen bepaal je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bezoek ook: Inshared verzekering voor huisdieren.

Aanvullende dierenverzekering
De erkende partijen hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Gebit-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Welsh springer spaniel afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie voor de dierenverzekering!