Welsh Terrier verzekeren? Een dierenverzekering voor je hond vanaf €7,75 per maand

Jouw trouwe Welsh Terrier betekent geweldig veel toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of er kan iets anders gebeuren. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Welsh Terrier is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld huidallergie behandeling of bloedonderzoek. Verzekeraars als Ohra en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.500 tot en met € 4.200. Op deze website tref je Nederlandse Welsh Terrier verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Welsh Terrier is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend ga je voor het beste voor je dog. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij jouw huisdier van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.900 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Vanaf €6,95 per maand

Inslapen & euthanasie

Wordt jouw hond een dag je ouder, of heeft hij een erge aandoening? Wellicht is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kosten: €70), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €110). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt in de polis. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Welsh Terrier zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kijk niet vreemd op van bedragen als €265. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere verzekeraars is castreren een extra dekking.

dierenverzekering-welsh-terrier

Wat kost een Welsh Terrier verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is veel goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €8,75 – €26,5 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei factoren bepalen de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw viervoeter. Bovendien houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Een verzekering is er al vanaf €6,25 per maand. Direct achterhalen wat de verzekering voor de Welsh Terrier concreet kost? Navigeer naar een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Je kunt ook direct een verzekering Tosa inu afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Welsh Terrier verzekering afsluiten is kinderspel. Een polis gespot met een lage premie, of met een dekking die bij jou past? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Kies je voor kruising? Klik dan op het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw hond.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Welsh Terrier

Consult Tarieven
Consult €32
Consult weekend / avond €59
Chippen €45
Vaccinatie €58
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €55
Röntgenfoto €68
CT-scan €142
MRI-Scan €850
Castratie Vanaf €215
Sterilisatie Vanaf €280
Tanden en kiezen trekken Vanaf €180
Reinigen gebit Vanaf €72,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een puppy verzekering afsluiten voor de Welsh Terrier (reu of teef? Hieronder vind je belangrijke dingen die belangrijk zijn bij de keuze voor een maatschappij. Tip: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het type hond, en z’n leeftijd beïnvloeden de premie per maand Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. De basis is premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle behandelingen en medicijnen zitten in het basispakket. Controleer goed de voorwaarden van de polis. Wordt nest enting voor fokkers ook gedekt? En hoe gaat het met tumor medicatie?

3. De maximale vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.800 t/m 4.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 30%. We hebben ook info over: Weimaraner Korthaar verzekering.

Dierenverzekering Welsh Terrier vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Aan de hand van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij binnen een paar minuten hondenverzekering voor de Welsh Terrier vergelijken. Je leest alles over bijv. Hema. Aspecten die de premie bepalen zijn factoren als geslacht, het ras, medisch verleden, postcode, leeftijd. Hierna tref je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
Met tips & weetjes
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
Betrouwbaar Reaal
Maximale zekerheid

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
Ook andere verzekeringen
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Buitenlanddekking
Jaarbeloning
Ook voor puppy’s

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Eenvoudig verzekerd
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Crematie
Looptijd: 1 jaar
Alle kruisingen welkom

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn wisselend. Het gros van de aanbieders biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. Vanzelfsprekend een regulier consult, CT-scans, een uitgebreide behandeling of medische hulpmiddelen. Vaak wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de gemaakte kosten. Handig: steeds vaker kies je dit percentage zelf. Meestal kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: HEMA verzekering voor huisdieren.

Aanvullende dierenverzekering
Het gros van de aanbieders kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandarts
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Welsh Terrier afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie voor de dierenverzekering!