Weimaraner Korthaar verzekeren? Een verzekeringspakket voor jouw hond al vanaf €9,5 per maand

Jouw trouwe Weimaraner Korthaar staat voor ontzettend veel gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Het is niet leuk om te bedenken: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een aanrijding krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen je hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jouw Weimaraner Korthaar is een oplossing. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw hond de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld gebit schoonmaken of medische hulpmiddelen. Verzekeraars als Hema of verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.200 tot wel €5.100. Op deze webpagina ontdek je populaire Weimaraner Korthaar verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Weimaraner Korthaar is misschien wel je beste vriend. Uiteraard wens je de beste zorg voor jouw hond. Dankzij een dierenverzekering verzeker je jouw huisdier van de juiste zorg mocht het zover komen. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over een forse nota. In veel gevallen kan je gewoon naar een regionale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €4.200 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €7,5 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ongeneeslijk ziek? Wellicht is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €95), echter kan dit ook lokaal (vaak €180). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse varianten: destructie, begraven of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Weimaraner Korthaar niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een minder onrustig dier. Meestal gebeurt het bij puppy’s. Kijk niet vreemd op van bedragen als €330. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere assuranten is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-weimaraner-korthaar

Wat kost een Weimaraner Korthaar verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw viervoeter verzekeren is aanzienlijk goedkoper dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €13,25 en €43 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw viervoeter. Natuurlijk wordt er gekeken naar gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €7,75 per maand. Moeiteloos weten wat de verzekering voor jouw Weimaraner Korthaar precies kost? Kies een van de partijen, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Check ook: verzekering Tibetaanse spaniel afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Weimaraner Korthaar verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder gespot die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw hond.
 2. Kies het ras van de hond uit de lijst.
 3. Staat het ras er niet bij? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Kosten dierenarts Weimaraner Korthaar

Ingreep Vergoeding
Consult €39
Consult weekend / avond €73
Chippen €49
Vaccinatie €52
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €71,5
CT-scan €145
MRI-Scan €800
Castratie Vanaf €175
Sterilisatie Vanaf €270
Tanden en kiezen trekken Vanaf €195
Reinigen gebit Vanaf €68,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering voor jouw Weimaraner Korthaar (reu of teef? Graag noemen we nuttige factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Tip: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een puppy is. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het soort hond en z’n leeftijd beïnvloeden de premie Echter, de tarieven liggen zeer uiteen. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Achterhaal altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Check zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is castratie wel vergoed voor mijn hond? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor KC of Pneumo vaccinatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.500 – 4.700. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs werkt men met een eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Enkele andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, percentages zijn rond de circa 35%. Bekijk ook de opties voor een Vastgotaspets verzekering.

Dierenverzekering Weimaraner Korthaar vergelijken juli 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw viervoeter. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering zonder poespas? Op basis van de dierenverzekeringvergelijker kan jij zonder gedoe hondenverzekering voor de Weimaraner Korthaar vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn o.a. medisch verleden, geslacht, leeftijd, postcode, gewicht. Verderop lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
Samengesteld door artsen
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
280.000+ klanten
Gemoedsrust

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
Zelf dierenarts kiezen
Hulp en advies online

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide vergoeding
Aanvullende opties
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Castratie
Dagelijks opzegbaar
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Aantrekkelijk geprijsd
Lage poliskosten
Maximale zekerheid

Welke kosten dekt de hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde assuradeurs biedt een soort van basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een intensieve opname of geneesmiddelen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen kies je zelf het eigen risico. Meestal is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: AEGON verzekering voor dieren.

Aanvullende hondenverzekering
Steeds meer partijen kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. De premie valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw hond castreren
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tandheelkunde
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Weimaraner Korthaar afsluiten? Betrouwbare en lage verzekeringspremie van je dierenverzekering!