West Siberische Laika verzekeren? Een verzekering voor jouw hond al vanaf €6,5 per maand

De West Siberische Laika staat voor volop toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: jouw hond kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen je hond en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou West Siberische Laika kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie verzeker je jouw hond de meeste ziektekosten. Je moet dan denken aan castratie of shockwave therapie. Polissen van bijvoorbeeld Hema en nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €1.500 tot wel €4.800. Aan de hand van deze pagina bekijk je nationale West Siberische Laika verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw West Siberische Laika is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk wil je de best mogelijke zorg voor jouw hond. Met een dierenverzekering waarborg jij jouw huisdier van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over geld. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €4.900 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Premie vanaf €8,8 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw hond oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €75), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €150). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal keuzes: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de West Siberische Laika geen puppies meer kan verwekken. Het positieve effect is: een huisdier dat minder wegloopt. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €310. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel andere partijen is castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-west-siberische-laika

Wat kost een West Siberische Laika verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is stukken voordeliger dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €14,75 en €33 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei aspecten liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw viervoeter. Uiteraard wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het gekozen eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €7,3 per maand. Binnen een paar minuten te weten komen wat de verzekering voor de West Siberische Laika precies kost? Kies direct een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Suggestie: verzekering Tsjechoslowaakse Wolfhond afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede West Siberische Laika verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket aangetroffen met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? Meestal gaat het zo:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Is jouw hond een kruising? Kies dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts West Siberische Laika

Behandeling Onkosten
Consult €38
Consult weekend / avond €66
Chippen €42
Vaccinatie €53
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €52,5
Röntgenfoto €77,5
CT-scan €142
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €230
Sterilisatie Vanaf €305
Tanden en kiezen trekken Vanaf €185
Reinigen gebit Vanaf €71,5

Welke hondenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een puppy verzekering afsluiten voor de West Siberische Laika (reu of teef? Graag noemen we een aantal factoren die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een hondenverzekering af voor je puppy. Je vindt dan al snel een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) bepalen grotendeels de premie per maand Goed om te weten, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle operaties en geneesmiddelen worden standaard betaald. Analyseer altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt CT-scan wel afgedekt? Of hoe zit het met scintigrafie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €2.000 t/m 5.500. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige polissen hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, kies je een percentage dan moet je denken aan 10% of meer. Mogelijk ook relevant: Welsh corgi cardigan verzekering.

Dierenverzekering West Siberische Laika vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering zonder poespas? Geholpen door deze website kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de West Siberische Laika vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als gewicht, postcode, het ras, geslacht, leeftijd. Hieronder ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Rontgenonderzoek
Interessante dierenblog
Voor de allerkleinsten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Verblijf in kliniek
Dier & Zorg label
Verantwoord verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
Tel: 126-4004040
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
3 pakketten
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Binnen 5 minuten geregeld
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Lage poliskosten
Hulp en advies online

Welke dekking biedt mijn hondenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. Het merendeel van de maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, CT-scans, een intensieve opname of medicijnen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Niet zelden selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Niet zelden er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: OHRA dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de organisaties kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering West Siberische Laika afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!