Yorkshire terrier verzekeren? Een huisdierenverzekering voor een hond al vanaf €6,75 per maand

Jouw trouwe Yorkshire terrier geeft jou volop liefde. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een ongeluk krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen je hond en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Yorkshire terrier biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw huisdier tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld shockwave therapie en radioactieve jodium behandelingen. Maatschappijen als Aegon of andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €1.200 en €5.500. Via deze pagina bekijk je Nederlandse Yorkshire terrier verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Yorkshire terrier is misschien wel je beste vriend. Vanzelf ga je voor het allerbeste voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering verzeker je het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over een forse nota. Bij veel verzekeraars kies je zelf een regionale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.300 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Vanaf €7 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw hond erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (ongeveer €80), echter kan dit ook lokaal (plus minus €115). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Wat het afscheid aangaat heb je ’n aantal opties: cremeren, begraven of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Yorkshire terrier geen pups meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kijk niet vreemd op van bedragen als €195. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere partijen is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-yorkshire-terrier

Wat kost een Yorkshire terrier verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is aanmerkelijk voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €17 – €35,5 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere variabelen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras of de kruising van het dier. Natuurlijk kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €5,9 per maand. Binnen een paar minuten ontdekken wat de verzekering voor jouw Yorkshire terrier nu echt kost? Klik op een van de partijen, beantwoord de vragen, en check de premie van juni 2024. Je kunt ook direct een verzekering Welsh corgi cardigan afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Yorkshire terrier verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking gezien die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaliter gaat het zo:

 1. Is het een reu of een teef?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Kies dan het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw hond geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Yorkshire terrier

Ingreep Onkosten
Consult €34
Consult weekend / avond €61
Chippen €44
Vaccinatie €55
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €140
MRI-Scan €725
Castratie Vanaf €170
Sterilisatie Vanaf €290
Tanden en kiezen trekken Vanaf €200
Reinigen gebit Vanaf €75,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een puppy verzekering voor jouw trouwe Yorkshire terrier (reu of teef)? Er zijn een aantal zaken een aantal zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een puppy. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Maandelijkse premie
De te verzekeren hond (gewicht, ras) hebben invloed op de hoogte van de premie. Vergeet niet, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Jouw startpunt is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check altijd wat er vergoed wordt. Niet alle behandelingen en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk altijd de inhoud van het pakket. Wordt nest enting voor fokkers wel afgedekt? En hoe gaat het met castratie?

3. Max. vergoeding p/jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €1.600 t/m 4.500. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €175, het procentuele eigen risico ligt rond de 30%. Misschien ook interessant: Windhond verzekering.

Dierenverzekering Yorkshire terrier vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Aan de hand van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je erg eenvoudig hondenverzekering voor de Yorkshire terrier vergelijken. Je leest alles over bijv. Petplan. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere het ras, geslacht, medisch verleden, postcode, leeftijd. Nu tref je de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Met tips & weetjes
Alle kruisingen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Tel: 072-5180280
Gemoedsrust

ohra-verzekering

Ohra

Fysiotherapie
Delta Lloyd
Ongeacht welk ras/afkomst

inshared-verzekering

Inshared

Opname kliniek
Medische kosten tot €3.500
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Thuiswinkel waarborg
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
Keurmerk
Account via internet

Wat wordt er gedekt door de hondenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De grote maatschappijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of geneesmiddelen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: HEMA huisdierdekking.

Aanvullende dierenverzekering
De erkende aanbieders kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Yorkshire terrier afsluiten? Betrouwbare en aantrekkelijke verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!