Windhond verzekeren? Een verzekering voor honden vanaf €8,25 per maand

De Windhond geeft jou volop toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Windhond is een oplossing. Vanaf €5,00 verzeker je jouw viervoeter tegen de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld transponder plaatsen en isotopenonderzoek. Assuradeurs als Inshared of nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.500 en €2.600. Via deze pagina bekijk je bekende Windhond verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Windhond is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend verlang je naar het beste voor hem of haar. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft niet na te denken over hoge rekeningen. Steeds vaker kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor puppy’s en oudere honden
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Beginnend bij €6,75 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je hond gekomen, of is hij ernstig ziek? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €85), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €150). Jouw hond laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Wat betreft afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castratie of Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Windhond zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer gezinslid. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €305. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere polissen is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-windhond

Wat kost een Windhond verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw viervoeter verzekeren is veel goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €13,5 – €29,5 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal aspecten bepalen de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Natuurlijk spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het gekozen eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €8,2 per maand. Nu ontdekken wat de verzekering voor jouw Windhond tot op de komma kost? Kies een van de partijen, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van april 2024. Check ook: verzekering Vizsla Korthaar afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Windhond verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket gevonden die niet al te duur is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaal gesproken ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is jouw hond een reutje of een teefje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Voer dan in het gewicht van de hond zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw hond?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Windhond

Ingreep Kosten
Consult €45
Consult weekend / avond €60
Chippen €48
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €56,5
Röntgenfoto €71
CT-scan €148
MRI-Scan €775
Castratie Vanaf €220
Sterilisatie Vanaf €285
Tanden en kiezen trekken Vanaf €220
Reinigen gebit Vanaf €68,5

Welke hondenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een puppy verzekering voor jouw trouwe Windhond (reu of teef? We behandelen een aantal onderdelen die je niet moet vergeten bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een puppy). Er is dan meestal wel minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de premie Goed om te weten, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle aandoeningen en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Achterhaal nauwkeurig de polisvoorwaarden. Wordt behandeling tegen knie-aandoeningen ook inbegrepen? Of hoe zit het met tumor medicatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.800 – 5.700. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Sommige assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €50, bij een percentage ga je vaak richting de ongeveer 30%. We hebben ook info over: West Siberische Laika verzekering.

Dierenverzekering Windhond vergelijken april 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw hond. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Via de vergelijkingstool kan je zonder problemen hondenverzekering voor de Windhond vergelijken. Wij vergelijken onder andere Ohra. Elementen die de hoogte van de polis bepalen zijn onder andere gewicht, medisch verleden, geslacht, leeftijd, postcode. Hieronder vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Ongeacht welk ras/afkomst

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
Ook heupen en ellebogen
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Basis, Plus en Top
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
3 pakketten
Ook je pup verzekeren

hema-verzekering

Hema

Opname kliniek
Prima basisdekking
Begrijpelijk

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Identificatiechip
Alle kruisingen welkom

Wat betaalt mijn hondenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De meeste maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, een intensieve opname of hulpmiddelen. In de regel wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Niet zelden selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Niet zelden kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bezoek ook: AEGON dekking.

Aanvullende dierenverzekering
De grote verzekeringsbedrijven kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tand-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Windhond afsluiten? Betrouwbare en goedkope verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!