Abessijn korthaar verzekeren? Een huisdierverzekering voor een kat al vanaf €8,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Abessijn korthaar staat synoniem voor ontzettend veel liefde. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw kater kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Abessijn korthaar is dan erg welkom. Voor een kleine premie verzeker je jouw poes tegen de meeste ziektekosten. Onder andere nest enting voor fokkers en isotopenonderzoek. Maatschappijen als Petplan en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.200 en €4.500. Op deze webpagina bekijk je betrouwbare Abessijn korthaar verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Abessijn korthaar is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend wil je uitmuntende zorg voor jouw kater. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.500 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor jonge en oude katten
 • Vrije keuze dierenarts
 • Premie vanaf €6,6 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat erg oud, of heeft hij een erge aandoening? In dat geval is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €75), maar kan ook bij jou thuis (circa €165). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castreren en Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Abessijn korthaar zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een minder onrustig dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Denk hierbij al wel snel aan €245. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere polissen is castreren een extra dekking.

dierenverzekering-abessijn-korthaar

Wat kost een Abessijn korthaar verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is vele malen betaalbaarder dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €13 en €45 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal onderdelen hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw poes. Ook spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en de hoogte van het eigen risico hebben invloed. Jouw poes is al verzekerd vanaf €9,2 per maand. Razendsnel te weten komen wat de verzekering voor de Abessijn korthaar tot op de komma kost? Klik op een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van juni 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Chartreux afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Abessijn korthaar verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket gespot die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? bij de meeste verzekeraars doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Kies je voor kruising? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Abessijn korthaar

Ingreep Onkosten
Consult €30
Consult weekend / avond €63
Chippen €23
Vaccinatie €39
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €47
Röntgenfoto €61
CT-scan €94
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €62
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €95
Reinigen gebit Vanaf €46

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Bezig met een kitten verzekering voor de Abessijn korthaar (kat of kater? Graag noemen we verschillende zaken die je niet moet vergeten bij het kiezen van een aanbieder. Handig: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd beïnvloeden de hoogte van de premie. Goed om te weten, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. De basis is premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check nauwkeurig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle therapieën en pillen worden vergoed bij elk ras. Bekijk zorgvuldig de inhoud van het pakket. Wordt cocktail vaccinatie vergoed of niet? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor ontwormen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.500 t/m 3.300. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen betaal je het eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, en het percentage is vaak 35%. Misschien ook interessant: Kat van het eiland Man verzekering.

Dierenverzekering Abessijn korthaar vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Aan de hand van deze website kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Abessijn korthaar vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Hema. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn o.a. geslacht, postcode, gewicht, medisch verleden, leeftijd. Onderstaand tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
Ruim aanbod pakketten
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide basisdekking
Bewust of Comfort
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
Ook aansprakelijkheid
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Heupen verzekerd
170.000 + verzekerden
Goed beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Castratie
Uitgebreide dekking
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Identificatiechip
Verantwoord verzekeren

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De grote assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Daarmee zijn de standaard ingrepen afgedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, CT-scans, opname in een kliniekof medicijnen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bezoek ook: verzekering Reaal afsluiten.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het merendeel van de assuradeurs bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Abessijn korthaar afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie voor de dierenverzekering!