Chartreux verzekeren? Een dierenverzekering voor katten al vanaf €7,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Chartreux betekent een hoop toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Het is geen populair onderwerp: ook jouw kat kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Chartreux biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand is jouw kat verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Je moet dan denken aan elleboogbehandeling en/of CT-scan. Polissen van bijvoorbeeld Ohra en andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.000 oplopend tot €2.800. Op deze website bekijk je betrouwbare Chartreux verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Chartreux is jouw trouwe kameraad. Uiteraard streef je naar optimale zorg voor je poes. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer je het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft niet na te denken over geld. Bij veel verzekeraars kan je gewoon naar een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €5.000 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €7,7 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je kat gekomen, of is hij ernstig ziek? In dat geval is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €80), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €135). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt in de polis. Wat betreft afscheid heb je enkele mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Chartreux zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €255. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere aanbieders is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-chartreux

Wat kost een Chartreux verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is aanmerkelijk goedkoper dan een normale zorgverzekering. De kosten variëren tussen €14,25 tot €38 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Bovendien kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico zijn belangrijke factoren. Een verzekering is er al vanaf €5,9 per maand. À la minute weten wat de verzekering voor jouw Chartreux precies kost? Selecteer een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Alternatief: Kattenverzekering voor de Huis-tuin-keuken-kat afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Chartreux verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een pakket gezien die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaal gesproken krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Chartreux

Consult Onkosten
Consult €36
Consult weekend / avond €61
Chippen €30
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €40
Röntgenfoto €59
CT-scan €93
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €63,5
Sterilisatie Vanaf €82,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €53

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor de Chartreux (kat of kater? We behandelen nuttige zaken die belangrijk zijn bij de keuze voor een maatschappij. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je profiteert dan van minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de premie Vergeet niet, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Check zorgvuldig de voorwaarden van de polis. Wordt sterilisatie vergoed of niet? En welke garanties zijn er met chippen?

3. De maximale vergoeding
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €2.000 – 5.800. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Enkele andere verzekeraars eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €150, bij een percentage ga je vaak richting de 30%. Check ook alles over een Oosters Korthaar verzekering.

Dierenverzekering Chartreux vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu een verzekering op maat? Door gebruik te maken van deze website kan je razendsnel kattenverzekering voor de Chartreux vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal. Factoren die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld gewicht, postcode, geslacht, medisch verleden, het ras. Hierna ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
De nr. 1 dierenverzekering
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
280.000+ klanten
Eenvoudig

ohra-verzekering

Ohra

Dekking op maat
€2500 – €5000
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Snelle klantenservice
Medische kosten tot €3.500
Online afsluiten

hema-verzekering

Hema

Chemo
Doorlopende reisverzekering
Account via internet

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Geen erfelijke ziektes
Alle kruisingen welkom

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De meeste verzekeraars werken met een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof hulpmiddelen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. In sommige gevallen kies je zelf het eigen risico. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Petplan huisdierpakket.

Aanvullende kattenverzekering
Steeds meer verzekeringsmaatschappijen geven jou de optie voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Chartreux afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!