Kat van het eiland Man verzekeren? Een verzekering voor een kat al vanaf €9,75 per maand

Jouw eigen Kat van het eiland Man staat synoniem voor een hoop gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: jouw kater kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je poes en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Kat van het eiland Man biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie is jouw kat verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld cocktail vaccinatie en/of bloedonderzoek. Polissen van bijvoorbeeld Hema en verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.600 tot en met € 5.500. Via deze pagina tref je bekende Kat van het eiland Man verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Kat van het eiland Man is jouw trouwe kater. Natuurlijk ga je voor uitstekende zorg voor jouw kater. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer je het diertje van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. Bij veel verzekeraars kies je zelf jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €4.300 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor jonge en oude katten
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Premie vanaf €7,75 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je kat op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €100), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €155). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de assuranten. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castreren of Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Kat van het eiland Man niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een vrolijke poes. Meestal gebeurt het bij kittens. Kijk niet vreemd op van bedragen als €255. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere aanbieders is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-kat-van-het-eiland-man

Wat kost een Kat van het eiland Man verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is veel goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €17 – €33,5 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw poes. Uiteraard spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €9,85 per maand. Meteen ontdekken wat de verzekering voor jouw Kat van het eiland Man concreet kost? Kies direct een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Interessant: Kattenverzekering voor de Oosters Korthaar afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Kat van het eiland Man verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking aangetroffen die niet al te duur is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaliter gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Kat van het eiland Man

Consult Onkosten
Consult €30
Consult weekend / avond €64
Chippen €27
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €41
Röntgenfoto €62
CT-scan €101
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €135
Reinigen gebit Vanaf €53

Welke kattenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor jouw Kat van het eiland Man (kat of kater? Hieronder vind je een aantal zaken die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je profiteert dan van een laag tarief. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras poes, gewicht en leeftijd hebben invloed op de premie per maand Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Start altijd met premies naast elkaar zetten.

2. Type dekking?
Achterhaal nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle operaties en medicaties worden vergoed bij elk ras. Controleer nauwkeurig de voorwaarden van de verzekeraar. Is operatie met narcose ook gedekt? En in hoeverre zijn zaken gedekt als heupbehandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.800 – 4.800. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders werkt men met een eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Enkele andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 25%. Bekijk ook de opties voor een Thai verzekering.

Dierenverzekering Kat van het eiland Man vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Via onze vergelijker kan je zonder problemen kattenverzekering voor de Kat van het eiland Man vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn zaken als het ras, gewicht, geslacht, medisch verleden, postcode. Hierna tref je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Verblijf in kliniek
De nr. 1 dierenverzekering
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
Bewust of Comfort
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
Basis, Plus en Top
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Heupen verzekerd
Medische kosten tot €3.500
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Castratie
No-nonsense
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Ook narcose
Online afsluiten

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De nationale partijen biedt een soort van basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Denk aan een consult bij een dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een noodzakelijke operatie of hulpmiddelen. Gewoonlijk is de minimale dekking tot 80% van de gemaakte kosten. Soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: verzekering Petplan afsluiten.

Aanvullende kattenverzekering
Het merendeel van de aanbieders hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Tand-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Kat van het eiland Man afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!