Abessijn verzekeren? Een verzekeringspakket voor katten al vanaf €6,5 per maand

Jouw Abessijn biedt jou geweldig veel gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of er kan iets anders gebeuren. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Abessijn biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere fysiotherapie of operatie met narcose. Assuradeurs als Hema of andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.200 tot en met € 2.800. Op deze website tref je gangbare Abessijn verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Abessijn is jouw trouwe kameraad. Vanzelfsprekend streef je naar uitstekende zorg voor jouw kater. Geholpen door een dierenverzekering verzeker jij het diertje van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Bij veel aanbieders maak je zelf een keuze voor jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.700 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €6,3 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat op leeftijd, of gewoon te ziek? Dan is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kost ongeveer €100), maar soms is thuis ook een optie (circa €170). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal varianten: cremeren, destructie of begraven.

Castreren en Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Abessijn geen kittens meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Denk hierbij al wel snel aan €255. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere polissen is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-abessijn

Wat kost een Abessijn verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw poes verzekeren is aanmerkelijk betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €8 en €39 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Vanzelfsprekend tellen ook gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Jouw kat is verzekerd vanaf €9,9 per maand. Gemakkelijk ondervinden wat de verzekering voor de Abessijn tot op de komma kost? Klik op een aanbieder, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van juni 2024. Interessant: Kattenverzekering voor de Chantilly afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een goede Abessijn verzekering afsluiten is kinderspel. Een verzekeraar gespot met een lage premie, of juist met de beste voorwaarden? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Staat het ras er niet bij? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijzen dierenarts Abessijn

Consult Onkosten
Consult €29
Consult weekend / avond €57
Chippen €30
Vaccinatie €45
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €49,5
Röntgenfoto €59
CT-scan €103
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €130
Reinigen gebit Vanaf €45

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Bezig met een kitten verzekering voor jouw trouwe Abessijn (kat of kater? Hieronder vind je nuttige onderdelen die belangrijk zijn bij de keuze voor een maatschappij. Tip: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je hebt dan altijd minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Maar, de ene polis is de ander niet. Stap 1 is dus een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Controleer altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt operatie met narcose ook inbegrepen? En hoe gaat het met gebitsbehandeling?

3. De maximale vergoeding
De max. vergoeding p/jaar vinden we meestal tussen de €2.000 en 3.800. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €75, bij een percentage ga je vaak richting de 30%. Misschien ook interessant: Karthuizer Blauw verzekering.

Dierenverzekering Abessijn vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Via de dierenverzekeringvergelijker kan je zonder problemen kattenverzekering voor de Abessijn vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal dier & zorg. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld het ras, postcode, medisch verleden, gewicht, geslacht. Nu ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Fysiotherapie
4 pakketten
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
Tel: 072-5180280
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

Vandaag nog verzekerd
Tel: 126-4004040
Alle katten welkom

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
170.000 + verzekerden
Voor de allerkleinsten

hema-verzekering

Hema

Vandaag nog verzekerd
Dagelijks opzegbaar
Online afsluiten

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
Looptijd: 1 jaar
Voor de allerkleinsten

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. Het merendeel van de maatschappijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Hiermee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof medicijnen. Gewoonlijk is de minimale dekking tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen bepaal je zelf het eigen risico. Bij veel partijen zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: verzekering OHRA afsluiten.

Aanvullende dierenverzekering
De erkende verzekeringsmaatschappijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. De premie gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de kat
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Tandheelkunde
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Abessijn afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie voor de dierenverzekering!