African Shorthair verzekeren? Een verzekering voor je kat vanaf €6,25 per maand

Jouw African Shorthair geeft jou een hoop gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: ook jouw kat kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou African Shorthair kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld nest enting voor fokkers en castratie. Aanbieders als Reaal en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.000 oplopend tot €4.000. Op deze webpagina vind je favoriete African Shorthair verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw African Shorthair is jouw trouwe kameraad. Vanzelfsprekend streef je naar uitstekende zorg voor je poes. Geholpen door een dierenverzekering waarborg je het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Steeds vaker kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.600 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Premie vanaf €10 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat erg oud, of is hij ernstig ziek? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (ongeveer €70), maar mogelijk ook thuis (zo’n €115). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de African Shorthair zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €285. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere assuranten is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-african-shorthair

Wat kost een African Shorthair verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is vele malen voordeliger dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €13,25 – €37 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei onderdelen liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras of de kruising van het dier. Ook houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en jouw eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €6,75 per maand. Ogenblikkelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw African Shorthair precies kost? Selecteer een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Cheetoh afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n African Shorthair verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een verzekeraar gezien met een lage premie, of die jij betrouwbaar acht? Normaliter gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Staat het ras er niet bij? Kies dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts African Shorthair

Situatie Tarieven
Consult €33
Consult weekend / avond €50
Chippen €30
Vaccinatie €42
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €49,5
Röntgenfoto €62,5
CT-scan €105
MRI-Scan €300
Castratie Vanaf €63,5
Sterilisatie Vanaf €80
Tanden en kiezen trekken Vanaf €130
Reinigen gebit Vanaf €52

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering kiezen voor jouw African Shorthair (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken belangrijke zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je hebt dan altijd een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de poes zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Maar, prijzen verschillen nogal per aanbieder. De basis is een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer nauwkeurig wat er vergoed wordt. Niet alle therapieën en medicijnen zijn inbegrepen. Achterhaal zorgvuldig de inhoud van het pakket. Wordt MRI-scan vergoed of niet? En in hoeverre zijn zaken gedekt als Europese medische zorg?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.400 – 3.500. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Maar andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, bij een percentage ga je vaak richting de 15 – 25%. Bekijk ook de opties voor een Kleine huisluipaard verzekering.

Dierenverzekering African Shorthair vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Wat is nu een verzekering op maat? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de African Shorthair vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Aspecten die de premie bepalen zijn o.a. medisch verleden, geslacht, postcode, leeftijd, het ras. Nu lees je meer over enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
Handig dierenadvies
Ook kittens verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
Alternatieve therapieën
Account via internet

ohra-verzekering

Ohra

Operaties
WhatsApp service
Hulp en advies online

inshared-verzekering

Inshared

Snelle klantenservice
Health check
Snelle uitkering

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Thuiswinkel waarborg
Gebruiksvriendelijk

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Korte wachttermijn
Online account

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De genoemde assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: verzekering Inshared afsluiten.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Het merendeel van de verzekeringsbedrijven hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Tandartsdekking
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering African Shorthair afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!