Cheetoh verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw kat al vanaf €8 per maand

Herkenbaar? Jouw Cheetoh geeft jou onmetelijk veel gezelligheid. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Cheetoh kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw kat verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan huidallergie behandeling en Europese medische zorg. Polissen van bijvoorbeeld Hema en andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.800 tot en met € 4.600. Aan de hand van deze pagina bekijk je alle Cheetoh verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Cheetoh is jouw trouwe kameraad. Uiteraard ga je voor uitstekende zorg voor jouw kat. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je het diertje van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.100 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor jonge en oude katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al vanaf €9,1 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je kat op leeftijd te raken, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €85), maar soms is thuis ook een optie (circa €115). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal mogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Cheetoh geen kittens meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een vrolijke poes. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Sterilisatie kost al gauw €340. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere polissen is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-cheetoh

Wat kost een Cheetoh verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is beduidend goedkoper dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €15 en €38,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw poes. Tevens spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico bepalen de premie. Jouw kat is verzekerd vanaf €9,8 per maand. Gemakkelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Cheetoh concreet kost? Kies een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Interessant: Kattenverzekering voor de Japanse Stompstaartkat afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Cheetoh verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een polis gespot met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? In veel gevallen ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Is jouw kat een kruising? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Cheetoh

Behandeling Prijzen
Consult €29
Consult weekend / avond €49
Chippen €30
Vaccinatie €42
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €41,5
Röntgenfoto €59
CT-scan €103
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €60
Sterilisatie Vanaf €85,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €56,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een kitten verzekering afsluiten voor de Cheetoh (kat of kater? Hieronder vind je belangrijke zaken die je niet moet vergeten bij het kiezen van een aanbieder. Tip: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de poes bepalen de de maandelijkse premie Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. De basis is premies vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer altijd wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle operaties en medicaties betaalt de verzekeraar. Analyseer grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt kennelhoest vaccinatie ook inbegrepen? En welke garanties zijn er met bestraling?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.300 t/m 5.800. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 35%. Misschien ook interessant: Oosters Langhaar verzekering.

Dierenverzekering Cheetoh vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een verzekering op maat? Via de vergelijkingstool kan jij zonder gedoe kattenverzekering voor de Cheetoh vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal. Onderdelen die de premie bepalen zijn o.a. medisch verleden, het ras, postcode, geslacht, gewicht. Nu vind je de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
Handig dierenadvies
Verantwoord verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide basisdekking
Bewust of Comfort
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Tandzorg
Ook andere verzekeringen
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Rontgenonderzoek
Jaarbeloning
Ook kittens verzekeren

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Scherpe premie rasdieren
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Aantrekkelijk geprijsd
Lage poliskosten
Gemoedsrust

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. Het gros van de assuradeurs hanteert een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof medicijnen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Handig: steeds vaker kies je zelf het eigen risico. Bij veel partijen kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: HEMA huisdierpakket.

Aanvullende kattenverzekering
De nationale verzekeringsmaatschappijen bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. De premie valt iets hoger uit, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Cheetoh afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie voor de dierenverzekering!