Kleine huisluipaard verzekeren? Een dierenverzekering voor een kat al vanaf €8,5 per maand

Jouw Kleine huisluipaard staat synoniem voor onmetelijk veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of er kan iets anders gebeuren. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Kleine huisluipaard kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 is jouw kat verzekerd tegen de meeste medische kosten. Onder andere radioactieve jodium behandelingen of heupbehandeling. Aanbieders als Aegon en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.400 en €4.500. Via deze pagina vind je favoriete Kleine huisluipaard verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Kleine huisluipaard is jouw trouwe kameraad. Uiteraard wens je het allerbeste voor je poes. Met een dierenverzekering garandeer je het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Bij veel aanbieders kies je zelf een lokale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €7,5 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat oud aan het worden, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Wellicht is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €75), maar mogelijk ook thuis (vaak €150). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt binnen je polis. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Het casteren maakt dat een Kleine huisluipaard geen kittens meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een rustiger dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Houdt wel rekening met zo’n €260. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere aanbieders is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-kleine-huisluipaard

Wat kost een Kleine huisluipaard verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw kat verzekeren is natuurlijk veel voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De premie ligt tussen de €10,25 tot €42 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Meerdere variabelen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Natuurlijk spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico bepalen de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €8,55 per maand. Vandaag nog te weten komen wat de verzekering voor de Kleine huisluipaard concreet kost? Klik op een verzekeraar, beantwoord de vragen, en vind meteen uit hoe hoog de premie van mei 2024 is. Check ook: Kattenverzekering voor de Oosters Langhaar afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Kleine huisluipaard verzekering afsluiten is kinderspel. Een aanbieder gespot die betaalbaar is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Doorgaans doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Staat het ras er niet bij? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Kleine huisluipaard

Consult Kosten
Consult €37
Consult weekend / avond €59
Chippen €21
Vaccinatie €45
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €42,5
Röntgenfoto €60,5
CT-scan €107
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €60
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €50

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een kitten verzekering kiezen voor jouw Kleine huisluipaard (kat of kater)? We onderscheiden eenverschillende variabelen waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je profiteert dan van een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
De te verzekeren poes (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Maar, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Start altijd met een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Bekijk grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle soorten ziektes en medicaties zitten in het basispakket. Controleer goed de kleine lettertjes. Wordt consult wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent isotopenonderzoek?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €1.300 t/m 2.800. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere verzekeraars is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 15 – 25%. Mogelijk ook relevant: Tiffany verzekering.

Dierenverzekering Kleine huisluipaard vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kan je erg eenvoudig kattenverzekering voor de Kleine huisluipaard vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Petplan. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als het ras, postcode, medisch verleden, gewicht, geslacht. Hierna achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Vaccinaties
Interessante dierenblog
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Steralisatie
Alternatieve therapieën
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Vandaag nog verzekerd
Zelf dierenarts kiezen
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Ellebogen verzekerd
170.000 + verzekerden
Online declareren

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
No-nonsense
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Looptijd: 1 jaar
Ongeacht welk ras/afkomst

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De Nederlandse maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. In de regel vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de gemaakte kosten. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Niet zelden is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: verzekering HEMA afsluiten.

Aanvullende dierenverzekering
De grote verzekeringsmaatschappijen hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen. De premie valt iets hoger uit, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Kleine huisluipaard afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie van een dierenverzekering!