Afrikaans Korthaar verzekeren? Een verzekering voor een kat al vanaf €6 per maand

De Afrikaans Korthaar biedt jou onmetelijk veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie kat en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Afrikaans Korthaar is een oplossing. Vanaf €5,00 verzeker je jouw kat de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld elleboogbehandeling en/of KC of Pneumo vaccinatie. Assuradeurs als Aegon en lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.800 en €3.500. Op deze website ontdek je betrouwbare Afrikaans Korthaar verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Afrikaans Korthaar is jou heel wat waard. Natuurlijk wens je de best mogelijke zorg voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering waarborg je het diertje van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Steeds vaker maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €3.100 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor kittens en oudere katten
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Premie vanaf €6,35 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In een dergelijke situatie is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €90), echter kan dit ook lokaal (zo’n €155). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Afrikaans Korthaar niet meer vruchtbaar is. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €315. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere partijen is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-afrikaans-korthaar

Wat kost een Afrikaans Korthaar verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw kat verzekeren is aanmerkelijk voordeliger dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €12 – €41 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel variabelen liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Natuurlijk houden verzekeraars rekening met de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,95 per maand. Moeiteloos te weten komen wat de verzekering voor de Afrikaans Korthaar exact kost? Navigeer naar een maatschappij, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Chestnut Brown Foreign afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Afrikaans Korthaar verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking gevonden met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? Doorgaans gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Gaat het om een kruising? Voer dan in het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Afrikaans Korthaar

Behandeling Onkosten
Consult €38
Consult weekend / avond €53
Chippen €22
Vaccinatie €42
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €41,5
Röntgenfoto €65,5
CT-scan €109
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €61,5
Sterilisatie Vanaf €82
Tanden en kiezen trekken Vanaf €115
Reinigen gebit Vanaf €52

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een kitten verzekering kiezen voor jouw Afrikaans Korthaar (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken een aantal variabelen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je profiteert dan van een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de poes liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle soorten ziektes en medicaties zijn inbegrepen. Achterhaal grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Is operatie met narcose wel of niet vergoed? En welke garanties zijn er met gebit schoonmaken?

3. Max. vergoeding p/jaar
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.600 – 5.400. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Een aantal andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, percentages zijn rond de circa 35%. Misschien ook interessant: Konijnenkat verzekering.

Dierenverzekering Afrikaans Korthaar vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu de beste of goedkoopste verzekering? Aan de hand van deze website kan je simpel & snel kattenverzekering voor de Afrikaans Korthaar vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Elementen die de hoogte van de polis bepalen zijn zaken als het ras, leeftijd, medisch verleden, postcode, gewicht. Hieronder lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Opname kliniek
4 pakketten
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
Dekking op maat
Veel keuzevrijheid

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Ook andere verzekeringen
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
50% of 100% gedekt
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Verbond van verzekeraars
Vrije dierenarts keuze

aegon-verzekering

Aegon

Vandaag nog verzekerd
Looptijd: 1 jaar
Alle katten welkom

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De nationale maatschappijen biedt een soort van basisverzekering. Hiermee zijn de meest standaard kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders kies je dit percentage zelf. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: verzekering HEMA afsluiten.

Aanvullende dierenverzekering
Het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandarts module
 • MRI-scan

Verzekering Afrikaans Korthaar afsluiten? Betrouwbare en aantrekkelijke verzekeringspremie van je dierenverzekering!