Chestnut Brown Foreign verzekeren? Een huisdierenverzekering voor je kat vanaf €8 per maand

Jouw trouwe Chestnut Brown Foreign betekent geweldig veel vriendschap. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie kat en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Chestnut Brown Foreign kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Denk hierbij aan consult of acupuncturist behandeling. Verzekeraars als Ohra en lokale verzekeraars hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.500 en €4.300. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je betrouwbare Chestnut Brown Foreign verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Chestnut Brown Foreign is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend wil je de beste zorg voor jouw kat. Via een dierenverzekering waarborg je jouw poes van de beste zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. In veel gevallen maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.500 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Vanaf €10 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat erg oud, of gewoon te ziek? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €100), echter kan dit ook lokaal (circa €140). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraars. Inzake het afscheid heb je enkele varianten: begraven, cremeren of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Chestnut Brown Foreign niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een minder onrustig dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Sterilisatie kost al gauw €255. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere aanbieders is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-chestnut-brown-foreign

Wat kost een Chestnut Brown Foreign verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is beduidend betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €12 en €26,5 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere factoren bepalen de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw kat. Uiteraard wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het gekozen eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7 per maand. Binnen een paar minuten uitvinden wat de verzekering voor jouw Chestnut Brown Foreign exact kost? Kies een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van juli 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Javaanse Kat afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Chestnut Brown Foreign verzekering afsluiten is kinderspel. Een dekking aangetroffen die niet al te duur is, of die jij betrouwbaar acht? Grofweg doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Staat het ras er niet bij? Markeer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijzen dierenarts Chestnut Brown Foreign

Behandeling Kosten
Consult €26
Consult weekend / avond €64
Chippen €21
Vaccinatie €44
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €43,5
Röntgenfoto €67,5
CT-scan €97
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €64,5
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €110
Reinigen gebit Vanaf €58

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een kitten verzekering voor de Chestnut Brown Foreign (kat of kater? We behandelen belangrijke dingen die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je profiteert dan van een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het soort poes en z’n leeftijd hebben invloed op de premie Maar, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle behandelingen en pillen zitten in het basispakket. Achterhaal goed de kleine lettertjes. Is chippen wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent gedragstherapie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €2.000 – 5.000. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, percentages zijn rond de 15 – 25%. We hebben ook info over: Oregon Rex verzekering.

Dierenverzekering Chestnut Brown Foreign vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Vandaag de dag zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Aan de hand van onze vergelijker kan je simpel & snel kattenverzekering voor de Chestnut Brown Foreign vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld medisch verleden, leeftijd, het ras, geslacht, postcode. Nu tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
De enige echte specialist
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Crematie
Diervriendelijk
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
Zelf dierenarts kiezen
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide vergoeding
50% vergoeding mogelijk
Ook kittens verzekeren

hema-verzekering

Hema

Castratie
Binnen 5 minuten geregeld
Hoge klanttevredenheid

aegon-verzekering

Aegon

Snelle ingangsdatum
Ook narcose
Hoge klanttevredenheid

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De meeste verzekeraars hanteert een basisverzekering. Zo zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. Normaliter wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Tip: soms kies je dit percentage zelf. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: AEGON huisdierpakket.

Aanvullende kattenverzekering
Steeds meer assuradeurs kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. De polis zelf valt iets hoger uit, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw kat steriliseren
 • Euthanasie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Chestnut Brown Foreign afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!