Konijnenkat verzekeren? Een huisdierverzekering voor katten al vanaf €8 per maand

Jouw trouwe Konijnenkat biedt jou volop vriendschap. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of een ongeluk krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen je poes en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Konijnenkat biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Bijvoorbeeld huidallergie behandeling of shockwave therapie. Maatschappijen als Reaal of verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.300 tot wel €4.300. Op deze website bekijk je alle Konijnenkat verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Konijnenkat is jouw maatje. Uiteraard wil je de best mogelijke zorg voor jouw kat. Geholpen door een dierenverzekering verzeker jij jouw huisdier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. Doorgaans ben je gewoon welkom bij jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.300 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €6,95 per maand

Euthanasie & inslapen

Is de tijd voor je kat gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Hier is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €70), echter kan dit ook lokaal (zo’n €110). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal varianten: cremeren, destructie of begraven.

Castreren en Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Konijnenkat geen kittens meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een vrolijke poes. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €275. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere partijen is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-konijnenkat

Wat kost een Konijnenkat verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is flink voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €13 en €32,5 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Een aantal aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Evenzeer spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een dierenverzekering is er vanaf €6,55 per maand. Direct ondervinden wat de verzekering voor de Konijnenkat exact kost? Navigeer naar een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van mei 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Oregon Rex afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Konijnenkat verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een polis aangetroffen met een lage premie, of juist met de beste voorwaarden? In veel gevallen werkt het als volgt:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Konijnenkat

Behandeling Onkosten
Consult €33
Consult weekend / avond €56
Chippen €28
Vaccinatie €39
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €63
CT-scan €108
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €63
Sterilisatie Vanaf €85
Tanden en kiezen trekken Vanaf €90
Reinigen gebit Vanaf €50,5

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Overweeg jij een kitten verzekering voor de Konijnenkat (kat of kater)? We onderscheiden eennuttige factoren waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Advies: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) bepalen de de hoogte van de premie. Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Het vertrekpunt moet zijn premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle operaties en pillen zitten in het basispakket. Analyseer goed de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt MRI-scan wel of niet vergoed? En hoe gaat het met gebitsbehandeling?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €1.000 t/m 3.000. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €150, het procentuele eigen risico ligt rond de 30%. Bekijk ook de opties voor een Tonkanees verzekering.

Dierenverzekering Konijnenkat vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering op maat? Geholpen door de huisdierenverzekering vergelijken kan je erg eenvoudig kattenverzekering voor de Konijnenkat vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld postcode, het ras, gewicht, medisch verleden, geslacht. Onderstaand lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Kies je eigen dekking
Hond, kat, papegaai en konijn
Online account

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide vergoeding
Dier & Zorg label
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Snelle ingangsdatum
Tel: 126-4004040
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Vandaag nog verzekerd
Geldt ook op vakantie
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Doorlopende reisverzekering
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Geen erfelijke ziektes
Hoge klanttevredenheid

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De nationale maatschappijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof geneesmiddelen. In de regel kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Tip: soms bepaal je zelf het eigen risico. Meestal kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bezoek ook: verzekering AEGON afsluiten.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Veel van de verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen. De polis zelf wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-dekking
 • Tandheelkunde
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Konijnenkat afsluiten? Betrouwbare en lage verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!