American Curl Shorthair verzekeren? Een verzekeringspolis voor je kat vanaf €8,25 per maand

De American Curl Shorthair geeft jou volop liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een erge verwonding krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou American Curl Shorthair biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw kat verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld lasertherapie en radiotherapie. Aanbieders als Aegon en verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.100 en €5.400. Via deze pagina ontdek je erkende American Curl Shorthair verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw American Curl Shorthair is misschien wel je beste vriend. Logischerwijs ga je voor de best mogelijke zorg voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering verzeker jij jouw poes van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. In zo’n geval geld. Meestal kies je zelf een dierenarts in de buurt. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.800 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor kittens en oudere katten
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al vanaf €8,9 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat oud aan het worden, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €95), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €155). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Omtrent het afscheid heb je enkele keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het effect van castratie is dat jouw American Curl Shorthair geen kittens meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een aangenamer dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Denk hierbij al wel snel aan €285. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere verzekeraars is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-american-curl-shorthair

Wat kost een American Curl Shorthair verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw kat verzekeren is stukken goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €8,25 tot €27,5 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei aspecten bepalen de premie. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Natuurlijk spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw kat is verzekerd vanaf €9,7 per maand. Vandaag nog achterhalen wat de verzekering voor de American Curl Shorthair precies kost? Klik op een maatschappij, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Check ook: Kattenverzekering voor de Chinchilla afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte American Curl Shorthair verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? In veel gevallen werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Tarieven dierenarts American Curl Shorthair

Consult Kosten
Consult €32
Consult weekend / avond €49
Chippen €24
Vaccinatie €44
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €40
Röntgenfoto €60
CT-scan €107
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €80,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €125
Reinigen gebit Vanaf €53

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Overweeg jij een kitten verzekering voor de American Curl Shorthair (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken essentiële zaken die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je hebt dan altijd een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Maandelijkse premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) hebben invloed op de maandelijkse premie Echter, de ene polis is de ander niet. Jouw startpunt is dus premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Analyseer nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle operaties en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Achterhaal grondig de inhoud van het pakket. Is kitten vaccinatie wel of niet vergoed? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor lepto en/of DHP vaccinatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.600 – 4.900. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Enkele andere aanbieders hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €75, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%, afhankelijk van het pakket. Check ook alles over een Kucinta verzekering.

Dierenverzekering American Curl Shorthair vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Via onze vergelijker kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de American Curl Shorthair vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Onderdelen die de premie bepalen zijn onder andere geslacht, gewicht, leeftijd, postcode, medisch verleden. Nu achterhaal je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
Diergeneeskunde Utrecht
Ongeacht welk ras/afkomst

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Bewust of Comfort
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Vandaag nog verzekerd
Eenvoudig opzeggen
Ook voor kittens

inshared-verzekering

Inshared

Buitenlanddekking
50% vergoeding mogelijk
Snelle uitkering

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Uitgebreide dekking
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
Looptijd: 1 jaar
Geen kleine lettertjes

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De Nederlandse verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. Gewoonlijk vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de gemaakte kosten. Bij verscheidene partijen kies je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: OHRA verzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Het gros van de verzekeringsbedrijven bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag zal wat stijgen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat steriliseren
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering American Curl Shorthair afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!