Chinchilla verzekeren? Een huisdierverzekering voor katten vanaf €6,75 per maand

De Chinchilla betekent onmetelijk veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jullie kat en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Chinchilla biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw poes tegen de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld transponder plaatsen of medische hulpmiddelen. Polissen van bijvoorbeeld Hema en andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.100 en €2.600. Op deze webpagina tref je bekende Chinchilla verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Chinchilla is jouw trouwe kater. Logischerwijs verlang je naar uitstekende zorg voor jouw kat. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer jij het diertje van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.700 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Vanaf €6,75 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ongeneeslijk ziek? In dat geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €85), maar kan ook bij jou thuis (circa €130). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Chinchilla geen kittens meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €210. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere aanbieders is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-chinchilla

Wat kost een Chinchilla verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw poes verzekeren is veel betaalbaarder dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €10,25 en €28,5 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere factoren bepalen de premie. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en de hoogte van het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,25 per maand. Nu achterhalen wat de verzekering voor de Chinchilla precies kost? Kies een aanbieder, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Interessant: Kattenverzekering voor de Kat van het eiland Man afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Chinchilla verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking gespot die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Chinchilla

Situatie Onkosten
Consult €27
Consult weekend / avond €52
Chippen €25
Vaccinatie €40
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €40
Röntgenfoto €59
CT-scan €95
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €61,5
Sterilisatie Vanaf €80
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €52

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een kitten verzekering voor de Chinchilla (kat of kater? We behandelen een aantal factoren die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je profiteert dan van een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
Het type poes, en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Vergeet niet, de maatschappijen verschillen onderling nogal. De basis is een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle therapieën en medicijnen worden standaard betaald. Controleer zorgvuldig de inhoud van het pakket. Is medische hulpmiddelen wel of niet vergoed? En wat kan ik verwachten omtrent gebitsbehandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt is vaak een bedrag tussen de €1.700 – 3.700. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal assuradeurs betaal je het eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, percentages zijn rond de 35%. Bekijk ook de opties voor een Oriental Shorthair verzekering.

Dierenverzekering Chinchilla vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Deze tijd is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Aan de hand van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je in een paar minuten kattenverzekering voor de Chinchilla vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn o.a. postcode, medisch verleden, het ras, gewicht, geslacht. Nu lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Interessante dierenblog
Hoge klanttevredenheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Dekking op maat
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Direct geregeld
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
Jaarbeloning
Declaren via internet

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Beste zorg bij ziekte
Begrijpelijk

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Leeftijdsafhankelijk
Maximale zekerheid

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De grote maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof medicijnen. In het algemeen is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Bij een aantal aanbieders kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Daarnaast is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: Reaal contract.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het merendeel van de maatschappijen kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het kostenplaatje zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Tandarts
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Chinchilla afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!