Kucinta verzekeren? Een dierenverzekering voor jouw kat al vanaf €7 per maand

Jouw eigen Kucinta betekent ontzettend veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of er kan iets anders gebeuren. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen je poes en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Kucinta is een oplossing. Vanaf €5,00 is jouw kat verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere homeopaat behandeling of consult. Polissen van bijvoorbeeld Ohra en lokale verzekeraars keren bedragen uit tussen de €1.900 en €5.200. Via deze pagina bekijk je bekende Kucinta verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Kucinta is jou heel wat waard. Vanzelf wil je uitstekende zorg voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.400 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al vanaf €7,45 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat oud aan het worden, of is hij ernstig ziek? In zo’n geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €90), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €175). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal varianten: begraven, cremeren of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Kucinta zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een vrolijke poes. Meestal gebeurt het bij kittens. Kijk niet vreemd op van bedragen als €215. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere partijen is castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-kucinta

Wat kost een Kucinta verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw kat verzekeren is aanmerkelijk betaalbaarder dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €16,5 tot €27 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal factoren bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras. Natuurlijk wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het eigen risico bepalen de premie. Jouw kat is verzekerd vanaf €6,95 per maand. Moeiteloos te weten komen wat de verzekering voor de Kucinta nu echt kost? Navigeer naar een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Oriental Shorthair afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Kucinta verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Doorgaans krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Voer dan in het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Kucinta

Ingreep Tarieven
Consult €30
Consult weekend / avond €50
Chippen €21
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €48
Röntgenfoto €60,5
CT-scan €92
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €60,5
Sterilisatie Vanaf €80
Tanden en kiezen trekken Vanaf €95
Reinigen gebit Vanaf €58

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Meer weten over een kitten verzekering voor jouw trouwe Kucinta (kat of kater? Hieronder vind je belangrijke zaken waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren poes (gewicht, ras) hebben invloed op de maandelijkse kosten. Let op, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Controleer zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle ingrepen en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Bekijk zorgvuldig de voorwaarden van de polis. Wordt shockwave therapie ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent bestraling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.700 en 6.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, en het percentage is vaak 20% of meer. We hebben ook info over: Toyger verzekering.

Dierenverzekering Kucinta vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan jij zonder gedoe kattenverzekering voor de Kucinta vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn bijvoorbeeld postcode, gewicht, medisch verleden, het ras, geslacht. Hieronder vind je de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Kies je eigen dekking
De nr. 1 dierenverzekering
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
Tot €5000 dekking
Veel rassen te verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Fysiotherapie
Tel: 126-4004040
Alle katten welkom

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
Aanvullende opties
Online declareren

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Binnen 5 minuten geregeld
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Aantrekkelijk geprijsd
Geen erfelijke ziektes
Online declareren

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De nationale partijen biedt een soort van basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een ingreep of hulpmiddelen. Vaak is de minimale dekking tot 80% van de rekening. Bij een aantal aanbieders bepaal je zelf het eigen risico. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: Reaal verzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Het gros van de verzekeraars kunnen je voorzien van unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat steriliseren
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-dekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Kucinta afsluiten? Altijd een goedkope verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!