Amerikaans Blauw verzekeren? Een huisdierverzekering voor katten vanaf €7 per maand

Jouw trouwe Amerikaans Blauw geeft jou onmetelijk veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw poes en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Amerikaans Blauw kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld nest enting voor fokkers of MRI-scan. Polissen van bijvoorbeeld Petplan of nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.000 oplopend tot €5.500. Op deze webpagina vind je meer info over nationale Amerikaans Blauw verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Amerikaans Blauw is jou heel wat waard. Vanzelf wens je de beste zorg voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Meestal kan je terecht bij een lokale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.700 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude katten
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €6,4 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat oud aan het worden, of gewoon te ziek? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €80), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €135). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Amerikaans Blauw zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Meestal gebeurt het bij kittens. Kosten van sterilisatie zijn al snel €200. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere partijen is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-amerikaans-blauw

Wat kost een Amerikaans Blauw verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is stukken voordeliger dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €16 – €38 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei elementen zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het ras. Ook houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico worden meegenomen. Een dierenverzekering is er vanaf €6,65 per maand. Meteen uitvinden wat de verzekering voor jouw Amerikaans Blauw nu echt kost? Selecteer een van de partijen, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Chrysant Kat afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Amerikaans Blauw verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket aangetroffen die goedkoop is, of met een dekking die bij jou past? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Amerikaans Blauw

Situatie Kosten
Consult €33
Consult weekend / avond €53
Chippen €21
Vaccinatie €44
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €48,5
Röntgenfoto €67,5
CT-scan €90
MRI-Scan €300
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €83,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €95
Reinigen gebit Vanaf €48

Welke kattenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een kitten verzekering voor jouw trouwe Amerikaans Blauw (kat of kater)? We onderscheiden eennuttige dingen die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Tip: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je profiteert dan van een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de poes bepalen grotendeels de premie per maand Goed om te weten, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle therapieën en medicaties worden vergoed bij elk ras. Bekijk nauwkeurig de voorwaarden van de verzekeraar. Is KC of Pneumo vaccinatie wel afgedekt? En hoe gaat het met shockwave therapie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.100 t/m 4.900. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen betaal je het eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Maar andere aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 10% of meer. Misschien ook interessant: Kurilen stompstaartkat verzekering.

Dierenverzekering Amerikaans Blauw vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Bij welke aanbieder vind ik een kwalitatieve verzekering? Op basis van de vergelijkingstool kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Amerikaans Blauw vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal dier & zorg. Elementen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld medisch verleden, het ras, gewicht, geslacht, postcode. Verderop ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Kies je eigen dekking
Diergeneeskunde Utrecht
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
Bewust of Comfort
Gemoedsrust

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Eenvoudig opzeggen
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Opname kliniek
Geldt ook op vakantie
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Operaties
Doorlopende reisverzekering
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Aantrekkelijk geprijsd
€3.500 euro per jaar
Geen kleine lettertjes

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De nationale partijen hanteert een basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, een intensieve opname of medicijnen. Vaak is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. Niet zelden kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: Reaal verzekering.

Aanvullende kattenverzekering
Veel van de maatschappijen hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het maandbedrag gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Amerikaans Blauw afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!