Kurilen stompstaartkat verzekeren? Een huisdierenverzekering voor je kat vanaf €9,25 per maand

De Kurilen stompstaartkat staat synoniem voor ontzettend veel vriendschap. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw kat kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie kat en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Kurilen stompstaartkat is dan erg welkom. Voor een kleine premie verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld behandeling tegen knie-aandoeningen en radioactieve jodium behandelingen. Maatschappijen als Inshared en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.600 tot wel €2.700. Op deze webpagina vind je erkende Kurilen stompstaartkat verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Kurilen stompstaartkat is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk streef je naar uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering verzeker je het dier van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over geld. Meestal ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.000 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude katten
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €6,05 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ernstig ziek? In dat geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €75), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €110). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Wat het afscheid aangaat zijn er diverse keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Kurilen stompstaartkat geen kittens meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €205. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere verzekeraars is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-kurilen-stompstaartkat

Wat kost een Kurilen stompstaartkat verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is stukken goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De premie ligt tussen de €10 tot €30,5 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal variabelen liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Evenzeer spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het eigen risico bepalen de premie. Jouw kat is verzekerd vanaf €7,55 per maand. Vandaag nog weten wat de verzekering voor jouw Kurilen stompstaartkat concreet kost? Kies een verzekeraar, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Pers afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Kurilen stompstaartkat verzekering afsluiten is kinderspel. Een verzekeraar tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of waar je een goed gevoel bij hebt? Grofweg werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Vul je postcode in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Kurilen stompstaartkat

Consult Onkosten
Consult €36
Consult weekend / avond €61
Chippen €29
Vaccinatie €40
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €47,5
Röntgenfoto €60,5
CT-scan €93
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €62
Sterilisatie Vanaf €81
Tanden en kiezen trekken Vanaf €115
Reinigen gebit Vanaf €47,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Bezig met een kitten verzekering afsluiten voor de Kurilen stompstaartkat (kat of kater)? We onderscheiden eenverschillende dingen die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Tip: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Echter, de ene polis is de ander niet. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Analyseer zorgvuldig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle therapieën en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Check goed de polisvoorwaarden. Is ontwormen wel of niet vergoed? Of hoe zit het met ontwormen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.000 en 3.400. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Een aantal andere polissen vragen een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €125, kies je een percentage dan moet je denken aan circa 35%. Mogelijk ook relevant: Traditionele Siamees verzekering.

Dierenverzekering Kurilen stompstaartkat vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Vandaag de dag zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Kurilen stompstaartkat vergelijken. Wij vergelijken onder andere Inshared. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn factoren als het ras, leeftijd, postcode, gewicht, medisch verleden. Hieronder achterhaal je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
Ruim aanbod pakketten
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
Betrouwbaar Reaal
Eenvoudig

ohra-verzekering

Ohra

Operaties
Voor hond & kat
Alle katten welkom

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
170.000 + verzekerden
Alle katten welkom

hema-verzekering

Hema

Ellebogen verzekerd
Beste zorg bij ziekte
Online afsluiten

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
Met buitenland
Ook voor kittens

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. Het gros van de partijen biedt een soort van basisverzekering. Zo ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een intensieve opname of pillen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen kies je zelf het eigen risico. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Klik verder naar: Petplan verzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
De grote partijen hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat castreren
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Kurilen stompstaartkat afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!