Amerikaanse Korthaar verzekeren? Een verzekeringspakket voor katten vanaf €9 per maand

Jouw trouwe Amerikaanse Korthaar staat voor onmetelijk veel gezelligheid. Het hoort bij jouw gezin. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw kater kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Amerikaanse Korthaar is dan erg welkom. Vanaf €5,00 verzeker je jouw poes tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan gebitsbehandeling en castratie. Assuradeurs als Aegon of nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.800 oplopend tot €4.000. Aan de hand van deze pagina bekijk je nationale Amerikaanse Korthaar verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Amerikaanse Korthaar is jouw trouwe kameraad. Vanzelf wens je uitstekende zorg voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering garandeer je jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Doorgaans maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.300 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Beginnend bij €9,75 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je kat op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In dat geval is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €95), maar mogelijk ook thuis (vaak €180). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende varianten: begraven, destructie of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Amerikaanse Korthaar niet meer vruchtbaar is. Het gedrag verandert vaak in een rustiger dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €185. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere polissen is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-amerikaanse-korthaar

Wat kost een Amerikaanse Korthaar verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is beduidend voordeliger dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €12,5 en €27 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal variabelen zijn bepalend voor de kosten. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw kat. Bovendien houden verzekeraars rekening met de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een dierenverzekering is er vanaf €6,9 per maand. Eenvoudig achterhalen wat de verzekering voor de Amerikaanse Korthaar nu echt kost? Kies direct een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Check ook: Kattenverzekering voor de Cornish rex afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een geschikte Amerikaanse Korthaar verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een verzekeraar gezien die betaalbaar is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaal gesproken krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Is jouw kat een kruising? Klik dan op het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Amerikaanse Korthaar

Situatie Onkosten
Consult €36
Consult weekend / avond €56
Chippen €30
Vaccinatie €39
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €46,5
Röntgenfoto €61,5
CT-scan €98
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €66
Sterilisatie Vanaf €80
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €55,5

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Overweeg jij een kitten verzekering kiezen voor jouw Amerikaanse Korthaar (kat of kater? We behandelen verschillende dingen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je profiteert dan van een lage premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
Het type poes, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse premie Echter, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Jouw startpunt is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle ingrepen en medicaties betaalt de verzekeraar. Achterhaal nauwkeurig de voorwaarden van de verzekeraar. Is transplantaties met lichaamseigen cellen vergoed of niet? En wat kan ik verwachten omtrent lepto en/of DHP vaccinatie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.400 en 5.600. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, kies je een percentage dan moet je denken aan ongeveer 30%. Mogelijk ook relevant: Langharige Abessijn verzekering.

Dierenverzekering Amerikaanse Korthaar vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Wat is nu de best geteste verzekering? Via deze website kan jij zonder gedoe kattenverzekering voor de Amerikaanse Korthaar vergelijken. Wij vergelijken onder andere Inshared. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld postcode, geslacht, gewicht, het ras, medisch verleden. Onderstaand ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Verblijf in kliniek
Interessante dierenblog
Declaren via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Ellebogen verzekerd
Betrouwbaar Reaal
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
€2500 – €5000
Gebruiksvriendelijk

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
170.000 + verzekerden
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
Thuiswinkel waarborg
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Snelle klantenservice
Ook narcose
Online afsluiten

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering wisselen enorm. Het merendeel van de assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, specifieke operaties of andere hulpmiddelen. Gewoonlijk vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Bij verscheidene partijen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Meestal kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: Inshared verzekering.

Aanvullende verzekering
De grote verzekeringsbedrijven bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. De premie gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie van de kat
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Amerikaanse Korthaar afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!