Cornish rex verzekeren? Een verzekeringspakket voor katten vanaf €8,5 per maand

Jouw trouwe Cornish rex biedt jou een hoop toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Cornish rex is dan erg welkom. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere bestraling en nest enting voor fokkers. Aanbieders als Reaal of nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.500 oplopend tot €3.900. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je erkende Cornish rex verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Cornish rex is misschien wel je beste vriend. Uiteraard wil je het beste voor je poes. Dankzij een dierenverzekering waarborg je jouw maatje van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. In veel gevallen maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.100 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €7,15 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat oud aan het worden, of gewoon te ziek? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €85), maar kan ook bij jou thuis (vaak €115). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid zijn er verschillende keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Cornish rex zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een leuker huisdier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €200. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere polissen is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-cornish-rex

Wat kost een Cornish rex verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw poes verzekeren is flink betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €12,75 – €40,5 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Een aantal aspecten bepalen de premie. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Uiteraard tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en de hoogte van het eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw poes is al verzekerd vanaf €8,95 per maand. Gemakkelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Cornish rex exact kost? Kies een verzekeraar, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Konijnenkat afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Cornish rex verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een aanbieder gespot met een lage premie, of die jij betrouwbaar acht? Gewoonlijk doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Cornish rex

Ingreep Onkosten
Consult €37
Consult weekend / avond €50
Chippen €30
Vaccinatie €46
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €42,5
Röntgenfoto €59
CT-scan €100
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €65,5
Sterilisatie Vanaf €83,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €115
Reinigen gebit Vanaf €57

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een kitten verzekering voor de Cornish rex (kat of kater)? We onderscheiden eenbelangrijke dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een aanbieder. Advies: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het type poes, en z’n leeftijd hebben invloed op de hoogte van de premie. Let op, de ene polis is de ander niet. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Analyseer zorgvuldig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle aandoeningen en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Controleer goed de polisvoorwaarden. Wordt fotodynamische therapie ook inbegrepen? En welke garanties zijn er met Europese medische zorg?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €2.000 – 6.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €125, bij een percentage ga je vaak richting de 15 – 25%. Misschien ook interessant: Perzische kat verzekering.

Dierenverzekering Cornish rex vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kan je razendsnel kattenverzekering voor de Cornish rex vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal dier & zorg. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als geslacht, leeftijd, postcode, medisch verleden, gewicht. Onderstaand achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
Samengesteld door artsen
Voor de allerkleinsten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
Bewust of Comfort
Ook voor kittens

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
Direct geregeld
Goede adviseur

inshared-verzekering

Inshared

Castratie
Jaarbeloning
Ongeacht welk ras/afkomst

hema-verzekering

Hema

Vandaag nog verzekerd
Dagelijks opzegbaar
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Met buitenland
Vele tevreden klanten

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn wisselend. Het merendeel van de verzekeraars gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, specifieke operaties of medische hulpmiddelen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Tip: soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Ook zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Klik verder naar: HEMA contract.

Aanvullende verzekering
De nationale verzekeringsbedrijven kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Tandarts
 • Bloedonderzoek

Verzekering Cornish rex afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!