Langharige Abessijn verzekeren? Een verzekeringspolis voor een kat al vanaf €6,5 per maand

Jouw eigen Langharige Abessijn betekent onmetelijk veel toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw kat kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw huisdier en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Langharige Abessijn is een oplossing. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere vaccinaties en/of vaccinaties. Aanbieders als Petplan en nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.700 en €3.700. Op deze webpagina tref je alle Langharige Abessijn verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Langharige Abessijn is jouw trouwe kameraad. Uiteraard ga je voor de beste zorg voor jouw kat. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker je het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval een flinke rekening van de arts. Vaak kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.600 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor jonge en oude katten
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €7,15 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €70), maar soms is thuis ook een optie (vaak €170). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt binnen je polis. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Langharige Abessijn zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een leuker huisdier. Meestal gebeurt het bij kittens. Kijk niet vreemd op van bedragen als €305. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere polissen is castreren een extra dekking.

dierenverzekering-langharige-abessijn

Wat kost een Langharige Abessijn verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is beduidend voordeliger dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €9 en €37,5 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Natuurlijk spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het gekozen eigen risico bepalen de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €9,55 per maand. Meteen uitvinden wat de verzekering voor jouw Langharige Abessijn exact kost? Klik op een aanbieder, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Perzische kat afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Langharige Abessijn verzekering afsluiten is kinderspel. Een dekking tegengekomen die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? In de regel ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Voer dan in het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijzen dierenarts Langharige Abessijn

Consult Tarieven
Consult €26
Consult weekend / avond €63
Chippen €24
Vaccinatie €39
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €41
Röntgenfoto €65,5
CT-scan €102
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €82
Tanden en kiezen trekken Vanaf €115
Reinigen gebit Vanaf €56

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Overweeg jij een kitten verzekering voor de Langharige Abessijn (kat of kater? Hieronder vind je verschillende dingen die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de poes liggen ten grondslag aan de premie Maar, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen zitten in het basispakket. Bekijk goed de voorwaarden van de polis. Wordt medische hulpmiddelen wel of niet vergoed? Of hoe zit het met consult?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.700 en 4.300. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, bij een percentage ga je vaak richting de 15% per declaratie. We hebben ook info over: Turkse van verzekering.

Dierenverzekering Langharige Abessijn vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor de best geteste verzekering? Aan de hand van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je razendsnel kattenverzekering voor de Langharige Abessijn vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal dier & zorg. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als geslacht, het ras, gewicht, leeftijd, postcode. Hieronder lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Vaccinaties
Met tips & weetjes
Uitstekend beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
Ook heupen en ellebogen
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Tandzorg
Ook andere verzekeringen
Gebruiksvriendelijk

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
Jaarbeloning
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
Binnen 5 minuten geregeld
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Identificatiechip
Ook kittens verzekeren

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De erkende assuradeurs biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, eenvoudige foto’s, opname in een kliniekof pillen. Vaak is de minimale dekking tot 80% van de gemaakte kosten. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: HEMA verzekering.

Aanvullende kattenverzekering
De grote maatschappijen hebben de mogelijkheid voor extra aanvullende verzekeringen. De premie zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Gebit
 • Ct-scans

Verzekering Langharige Abessijn afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!