Amerikaanse Kruloorkat Korthaar verzekeren? Een verzekeringspakket voor een kat al vanaf €9 per maand

Jouw trouwe Amerikaanse Kruloorkat Korthaar staat voor een hoop gezelligheid. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je poes en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Amerikaanse Kruloorkat Korthaar is dan erg welkom. Vanaf €5,00 verzeker je jouw poes tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld transplantaties met lichaamseigen cellen of tumor medicatie. Verzekeraars als Petplan en verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.600 en €5.100. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je Nederlandse Amerikaanse Kruloorkat Korthaar verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Amerikaanse Kruloorkat Korthaar is jouw trouwe kater. Vanzelf ga je voor het beste voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering waarborg je het dier van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Bij veel verzekeraars kies je zelf een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.200 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €6,45 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw kat een dag je ouder, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kost ongeveer €95), maar mogelijk ook thuis (circa €130). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Wat het afscheid aangaat heb je enkele opties: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Amerikaanse Kruloorkat Korthaar geen kittens meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een minder onrustig dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €275. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere partijen is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-amerikaanse-kruloorkat-korthaar

Wat kost een Amerikaanse Kruloorkat Korthaar verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is veel voordeliger dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €8,25 tot €40 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei onderdelen liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het ras. Bovendien houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €8,65 per maand. Snel te weten komen wat de verzekering voor de Amerikaanse Kruloorkat Korthaar concreet kost? Kies een maatschappij, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Cymric afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Amerikaanse Kruloorkat Korthaar verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een pakket gespot die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Doorgaans werkt het als volgt:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Amerikaanse Kruloorkat Korthaar

Consult Onkosten
Consult €33
Consult weekend / avond €50
Chippen €28
Vaccinatie €41
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €40,5
Röntgenfoto €59
CT-scan €103
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €65,5
Sterilisatie Vanaf €85
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €48,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Meer weten over een kitten verzekering kiezen voor jouw Amerikaanse Kruloorkat Korthaar (kat of kater)? We onderscheiden eennuttige onderdelen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je profiteert dan van een laag tarief. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het ras poes, gewicht en leeftijd hebben invloed op de maandelijkse premie Goed om te weten, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle geneesmethodes en pillen zijn inbegrepen. Bekijk grondig de polisvoorwaarden. Is titeren vergoed of niet? Of hoe zit het met fotodynamische therapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.400 en 3.700. Kies je een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars werkt men met een eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, en het percentage is vaak 20%. Misschien ook interessant: Langharige Blauwe Rus verzekering.

Dierenverzekering Amerikaanse Kruloorkat Korthaar vergelijken juli 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Hoe vind ik nu snel een kwalitatieve verzekering? Via onze vergelijker kan je razendsnel kattenverzekering voor de Amerikaanse Kruloorkat Korthaar vergelijken. Wij vergelijken onder andere Hema. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als gewicht, geslacht, medisch verleden, leeftijd, het ras. Hierna tref je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Radio Therapie
De enige echte specialist
Hoge klanttevredenheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
Tot €5000 dekking
Uitstekend beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
WhatsApp service
Veel keuzevrijheid

inshared-verzekering

Inshared

Ellebogen verzekerd
170.000 + verzekerden
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Wat je van Hema verwacht
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Snelle ingangsdatum
Looptijd: 1 jaar
Vele tevreden klanten

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De meeste partijen hanteert een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, specifieke operaties of medicijnen. Standaard wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen kies je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: HEMA verzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
De erkende aanbieders kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit
 • Ct-scans

Verzekering Amerikaanse Kruloorkat Korthaar afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!