Langharige Blauwe Rus verzekeren? Een dierenverzekering voor jouw kat al vanaf €7,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Langharige Blauwe Rus staat voor onmetelijk veel gezelligheid. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een erge verwonding krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jullie kat en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Langharige Blauwe Rus kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw kat veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld transplantaties met lichaamseigen cellen en KC of Pneumo vaccinatie. Aanbieders als Aegon en verschillende andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.300 en €2.600. Via deze pagina vind je meer info over gangbare Langharige Blauwe Rus verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Langharige Blauwe Rus is jouw maatje. Natuurlijk verlang je naar het allerbeste voor jouw kat. Met een dierenverzekering garandeer je jouw kat van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. Meestal ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €4.100 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Premie vanaf €5,95 per maand

Euthanasie en inslapen

Is de tijd voor je kat gekomen, of is hij ernstig ziek? In zo’n geval is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €85), maar mogelijk ook thuis (plus minus €175). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraars. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren en Castreren

Het casteren maakt dat een Langharige Blauwe Rus niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €185. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere verzekeraars is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-langharige-blauwe-rus

Wat kost een Langharige Blauwe Rus verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw kat verzekeren is natuurlijk veel betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. De kosten variëren tussen €12,25 – €36 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei aspecten liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Evenzeer spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en het eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €5,65 per maand. Direct ontdekken wat de verzekering voor jouw Langharige Blauwe Rus concreet kost? Kies direct een van de partijen, beantwoord de vragen, en check de premie van juli 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Peterbald afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Langharige Blauwe Rus verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder aangetroffen die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? Doorgaans ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Voer dan in het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Langharige Blauwe Rus

Consult Onkosten
Consult €26
Consult weekend / avond €51
Chippen €25
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €41
Röntgenfoto €61,5
CT-scan €93
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €64,5
Sterilisatie Vanaf €83,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €45

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Overweeg jij een kitten verzekering voor jouw Langharige Blauwe Rus (kat of kater? Hieronder vind je een aantal onderdelen die van belang zijn bij het afsluiten van een polis. Handig: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de premie per maand Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. De basis is premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle aandoeningen en pillen betaalt de verzekeraar. Analyseer goed de voorwaarden van de polis. Wordt elleboogbehandeling wel vergoed voor mijn kat? En welke garanties zijn er met nest enting voor fokkers?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.600 t/m 3.100. Bij een hoge maximale vergoeding, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal assuradeurs betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige polissen werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, percentages zijn rond de circa 35%. We hebben ook info over: Ural Rex verzekering.

Dierenverzekering Langharige Blauwe Rus vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Aan de hand van onze vergelijker kan je razendsnel kattenverzekering voor de Langharige Blauwe Rus vergelijken. Wij vergelijken onder andere Aegon. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als medisch verleden, leeftijd, gewicht, geslacht, postcode. Hieronder bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
Diergeneeskunde Utrecht
Voor de allerkleinsten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
Bewust of Comfort
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
Ook aansprakelijkheid
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Aanvullende opties
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Castratie
Dagelijks opzegbaar
Eenvoudig

aegon-verzekering

Aegon

Buitenlanddekking
Korte wachttermijn
Ook voor kittens

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste partijen hanteert een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een intensieve opname of pillen. Standaard is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Bij verscheidene partijen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij veel partijen er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: AEGON verzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen geven jou de optie voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Langharige Blauwe Rus afsluiten? Betrouwbare en scherpe verzekeringspremie voor de dierenverzekering!