Cymric verzekeren? Een verzekeringspolis voor een kat al vanaf €8,75 per maand

Jouw eigen Cymric geeft jou geweldig veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw kater kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario sta je liever niet voor de keuze tussen jouw poes en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Cymric biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw poes tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan bestraling of transplantaties met lichaamseigen cellen. Assuradeurs als Petplan en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.700 tot en met € 3.200. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over alle Cymric verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Cymric is jouw maatje. Vanzelf wil je optimale zorg voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering garandeer je jouw kat van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Doorgaans kies je zelf een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.100 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €7,4 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je kat gekomen, of is hij ongeneeslijk ziek? In dat geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €75), echter kan dit ook lokaal (zo’n €115). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de assuranten. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal varianten: cremeren, destructie of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Cymric zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een huisdier dat minder wegloopt. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €320. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere polissen is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-cymric

Wat kost een Cymric verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is flink voordeliger dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €12,5 en €29 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei aspecten hebben invloed op de prijs. Een belangrijke factor is het ras van jouw poes. Bovendien kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico worden meegenomen. Jouw poes is al verzekerd vanaf €8,3 per maand. À la minute ontdekken wat de verzekering voor jouw Cymric exact kost? Navigeer naar een aanbieder, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Korat afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Cymric verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder aangetroffen die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In veel gevallen krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Staat het ras er niet bij? Markeer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en het vrijwillig eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Cymric

Ingreep Onkosten
Consult €26
Consult weekend / avond €49
Chippen €28
Vaccinatie €45
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €41
Röntgenfoto €67,5
CT-scan €96
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €64,5
Sterilisatie Vanaf €84
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €54

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering afsluiten voor de Cymric (kat of kater? We behandelen belangrijke dingen die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
Het type poes, en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Check altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen worden standaard betaald. Analyseer goed de voorwaarden van de verzekeraar. Is radiotherapie wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als kitten vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximum uitkering per jaar bedraagt tussen de €1.500 t/m 3.200. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere polissen werken met een percentage van bijv. 20%. Het vaste bedrag ligt rond de €125, het procentuele eigen risico ligt rond de circa 35%. Mogelijk ook relevant: Peterbald verzekering.

Dierenverzekering Cymric vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Geholpen door onze vergelijker kan jij binnen een paar minuten kattenverzekering voor de Cymric vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn zaken als medisch verleden, het ras, postcode, leeftijd, gewicht. Hierna achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Handig dierenadvies
Voor de allerkleinsten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Alternatieve therapieën
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
Zelf dierenarts kiezen
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Kies je eigen dekking
170.000 + verzekerden
Voor de allerkleinsten

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
Verbond van verzekeraars
Hoge klanttevredenheid

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Korte wachttermijn
Gemoedsrust

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. Het merendeel van de maatschappijen hanteert een basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, opname + verblijf in kliniek of pillen. Standaard is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. In sommige gevallen kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Klik verder naar: AEGON contract.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale verzekeraars geven jou de optie voor extra aanvullende verzekeringen. De premie gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw kat castreren
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandheelkunde
 • Bloedonderzoek

Verzekering Cymric afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!