Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar verzekeren? Een huisdierenverzekering voor jouw kat al vanaf €8,5 per maand

Jouw trouwe Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar staat voor onmetelijk veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw poes en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie is jouw kat verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere medische hulpmiddelen en/of sterilisatie. Aanbieders als Hema of andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.600 oplopend tot €5.200. Aan de hand van deze pagina vind je nationale Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar is jouw maatje. Vanzelf ga je voor het beste voor jouw kat. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij het diertje van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Vaak kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.100 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €7,9 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw kat een dag je ouder, of is hij ongeneeslijk ziek? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €100), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €140). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Omtrent het afscheid onderscheiden we een aantal opties: destructie, begraven of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar geen kittens meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een vrolijke poes. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €335. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere verzekeraars is castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-amerikaanse-stompstaartkat-langhaar

Wat kost een Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket vallen een groot aantal medische behandelingen. Het verzekeren van een huisdier is stukken voordeliger dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €11 – €41,5 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere variabelen hebben invloed op de prijs. Een belangrijke factor is het ras van jouw poes. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met de leeftijd en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Jouw poes is al verzekerd vanaf €5,4 per maand. Gemakkelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar concreet kost? Navigeer naar een maatschappij, voer jouw gegevens in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de De oude Siamees afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een polis gespot met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar

Ingreep Kosten
Consult €33
Consult weekend / avond €57
Chippen €21
Vaccinatie €42
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €67
CT-scan €106
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €65,5
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €80
Reinigen gebit Vanaf €53

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een kitten verzekering afsluiten voor de Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar (kat of kater)? We onderscheiden eenbelangrijke dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een aanbieder. Tip: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Premie per maand
De te verzekeren poes (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Check altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle geneesmethodes en medicaties worden standaard betaald. Achterhaal nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Is Europese medische zorg wel of niet vergoed? Of hoe zit het met scintigrafie?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €2.000 t/m 4.800. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%, afhankelijk van het pakket. Misschien ook interessant: Leopardette verzekering.

Dierenverzekering Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar vergelijken juli 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Tegenwoordig is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu de beste of goedkoopste verzekering? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan je moeiteloos kattenverzekering voor de Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Hema. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld medisch verleden, gewicht, postcode, leeftijd, geslacht. Verderop tref je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
Interessante dierenblog
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Heupen verzekerd
€65 preventieve zorg
Verantwoord verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Ook aansprakelijkheid
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Verblijf in kliniek
Staat 24/7 voor jou klaar
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Wat je van Hema verwacht
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Korte wachttermijn
Uitstekend beoordeeld

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse partijen werken met een basisverzekering. Hiermee zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof andere hulpmiddelen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van een declaratie. In sommige gevallen kies je dit percentage zelf. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Klik verder naar: Reaal dierenverzekering.

Aanvullende dierenverzekering
De nationale verzekeringsbedrijven bieden daarnaast unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie wordt wat duurder, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de kat
 • Crematie
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Tandartsdekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar afsluiten? Betrouwbare en aantrekkelijke verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!