Leopardette verzekeren? Een dierenverzekering voor katten vanaf €9,25 per maand

Jouw trouwe Leopardette staat synoniem voor geweldig veel liefde. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: ook jouw kat kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Leopardette kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie is jouw kat verzekerd tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld fotodynamische therapie of CT-scan. Assuradeurs als Petplan en andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.000 en €3.000. Op deze webpagina ontdek je nationale Leopardette verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Leopardette is jou heel wat waard. Vanzelf wil je het allerbeste voor je poes. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij jouw kat van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. In zo’n geval geld. In veel gevallen kan je gewoon naar de dichtsbijzijndste dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.700 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €8,25 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je kat gekomen, of gewoon te ziek? Hier is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €85), maar soms is thuis ook een optie (vaak €115). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal opties: begraven, destructie of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Leopardette zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een minder dominant dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €215. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere partijen is een castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-leopardette

Wat kost een Leopardette verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw kat verzekeren is aanzienlijk voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €14,75 en €37,5 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel variabelen zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het ras van jouw kat. Uiteraard spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico werken mee in de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,7 per maand. Simpel & snel achterhalen wat de verzekering voor de Leopardette exact kost? Kies direct een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Check ook: Kattenverzekering voor de Ragamuffin afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Leopardette verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder gevonden met een lage premie, of die jij betrouwbaar acht? Meestal gaat het zo:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Staat het ras er niet bij? Markeer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Leopardette

Ingreep Tarieven
Consult €38
Consult weekend / avond €50
Chippen €28
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €59
CT-scan €105
MRI-Scan €300
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €81
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €51

Welke kattenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor jouw trouwe Leopardette (kat of kater? Hieronder vind je een aantal dingen die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je profiteert dan van een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Maandelijkse premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. De basis is een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal goed wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen worden standaard betaald. Analyseer nauwkeurig de voorwaarden van de verzekeraar. Is gebitsbehandeling vergoed of niet? En hoe gaat het met lepto en/of DHP vaccinatie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.900 t/m 3.500. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Een aantal andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €175, en het percentage is vaak 20%. Bekijk ook de opties voor een Abessijn verzekering.

Dierenverzekering Leopardette vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Wat is nu de best geteste verzekering? Op basis van onze vergelijker kan jij zonder gedoe kattenverzekering voor de Leopardette vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Petplan. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. medisch verleden, gewicht, postcode, het ras, leeftijd. Hieronder bekijk je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Chemo
4 pakketten
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Dekking op maat
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Tel: 126-4004040
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
170.000 + verzekerden
Ongeacht welk ras/afkomst

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Prima basisdekking
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Steralisatie
Met buitenland
Vrije dierenarts keuze

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De genoemde assuradeurs biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, een röntgenfoto laten maken, een ingreep of medische hulpmiddelen. Standaard wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Niet zelden kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: Petplan dierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
De erkende verzekeringsbedrijven hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat castreren
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Gebit-dekking
 • MRI-scan

Verzekering Leopardette afsluiten? Betrouwbare en aantrekkelijke verzekeringspremie van de dierenverzekering!