Archangelsk Kat verzekeren? Een dierenverzekering voor uw kat vanaf €7,75 per maand

Jouw Archangelsk Kat staat synoniem voor volop gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw kat kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Archangelsk Kat is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste ziektekosten. Bijvoorbeeld dwang- en sondevoeding en Rabiës vaccinatie. Verzekeraars als Aegon of lokale verzekeraars werken met max. vergoedingen variërend van €1.200 tot en met € 4.600. Op deze website vind je meer info over populaire Archangelsk Kat verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Archangelsk Kat is misschien wel je beste vriend. Uiteraard ga je voor uitmuntende zorg voor je poes. Met een dierenverzekering garandeer je het dier van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Bij veel aanbieders kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €4.100 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al vanaf €6,55 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je kat gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Dan is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €95), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €170). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt binnen je polis. Inzake het afscheid heb je ’n aantal opties: cremeren, destructie of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Archangelsk Kat zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €235. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere partijen is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-archangelsk-kat

Wat kost een Archangelsk Kat verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is beduidend voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €9,25 en €42 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw kat. Evenzeer houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €7,1 per maand. Vandaag nog uitvinden wat de verzekering voor jouw Archangelsk Kat tot op de komma kost? Kies direct een maatschappij, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Alternatief: Kattenverzekering voor de Domestic Shorthair afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Archangelsk Kat verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking tegengekomen die goedkoop is, of met een dekking die bij jou past? Normaal gesproken doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijzen dierenarts Archangelsk Kat

Behandeling Vergoeding
Consult €38
Consult weekend / avond €52
Chippen €24
Vaccinatie €42
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €48,5
Röntgenfoto €61,5
CT-scan €93
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €61
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €52,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een kitten verzekering voor de Archangelsk Kat (kat of kater? We behandelen een aantal variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Handig: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel een laag tarief. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) bepalen grotendeels de premie Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Stap 1 is dus premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle therapieën en medicaties betaalt de verzekeraar. Check grondig de voorwaarden van de polis. Is operatie met narcose ook inbegrepen? En in hoeverre zijn zaken gedekt als acupuncturist behandeling?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €1.300 en 4.400. Kies je een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige aanbieders vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €75, het procentuele eigen risico ligt rond de 20%. Misschien ook interessant: Longhair Siamese verzekering.

Dierenverzekering Archangelsk Kat vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Tegenwoordig is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Via de huisdierenverzekering vergelijken kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Archangelsk Kat vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal dier & zorg. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn zaken als geslacht, medisch verleden, postcode, leeftijd, het ras. Hierna vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
Dier & Zorg label
Account via internet

ohra-verzekering

Ohra

Crematie
Basis, Plus en Top
Hulp en advies online

inshared-verzekering

Inshared

Opname kliniek
Medische kosten tot €3.500
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Snelle ingangsdatum
Uitgebreide dekking
Ook voor kittens

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Identificatiechip
Online account

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De genoemde assuradeurs werken met een basisverzekering. Daarmee worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, opname + verblijf in kliniek of andere hulpmiddelen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de rekening. Tip: soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Inshared dierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
De nationale partijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-module
 • MRI-scan

Verzekering Archangelsk Kat afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie voor een dierenverzekering!