Longhair Siamese verzekeren? Een verzekering voor jouw kat al vanaf €6 per maand

Jouw Longhair Siamese staat synoniem voor geweldig veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Longhair Siamese kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw poes tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan homeopaat behandeling en/of tumor medicatie. Polissen van bijvoorbeeld Petplan of andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.800 en €2.900. Op deze website ontdek je bekende Longhair Siamese verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Longhair Siamese is jou heel wat waard. Logischerwijs verlang je naar uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Met een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. Bij veel aanbieders ben je gewoon welkom bij de dichtsbijzijndste dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.800 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor kittens en oudere katten
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €8,15 per maand

Euthanasie en inslapen

Is de tijd voor je kat gekomen, of is hij ernstig ziek? In zo’n geval is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €95), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €140). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraars. Wat betreft afscheid heb je enkele mogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Longhair Siamese zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €285. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere assuranten is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-longhair-siamese

Wat kost een Longhair Siamese verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is stukken betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €10,25 – €31,5 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel onderdelen bepalen de premie. Wat als eerste telt is het ras. Vanzelfsprekend kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,95 per maand. Simpel & snel te weten komen wat de verzekering voor de Longhair Siamese tot op de komma kost? Klik op een assuradeur, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Interessant: Kattenverzekering voor de Rex Selkirk afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Longhair Siamese verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket gevonden die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? bij de meeste verzekeraars krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Longhair Siamese

Ingreep Tarieven
Consult €33
Consult weekend / avond €59
Chippen €27
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €45,5
Röntgenfoto €59
CT-scan €103
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €63
Sterilisatie Vanaf €82,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €115
Reinigen gebit Vanaf €45,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor jouw trouwe Longhair Siamese (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken verschillende dingen die je in het achterhoofd moet houden bij het vinden van de juiste polis. Tip: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je profiteert dan van een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het ras poes, gewicht en leeftijd hebben invloed op de premie Maar, de ene polis is de ander niet. Start altijd met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Check zorgvuldig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle operaties en pillen worden standaard betaald. Analyseer altijd de voorwaarden van de polis. Is radioactieve jodium behandelingen wel vergoed voor mijn kat? En welke garanties zijn er met kitten vaccinatie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.000 – 3.700. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €50, kies je een percentage dan moet je denken aan 30%. Misschien ook interessant: Aby verzekering.

Dierenverzekering Longhair Siamese vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Bij welke aanbieder vind ik de best geteste verzekering? Op basis van onze vergelijker kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Longhair Siamese vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn o.a. geslacht, leeftijd, postcode, medisch verleden, het ras. Hierna vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide vergoeding
Ruim aanbod pakketten
Declaren via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Ellebogen verzekerd
Diervriendelijk
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Fysiotherapie
Ook aansprakelijkheid
Gebruiksvriendelijk

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
170.000 + verzekerden
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Opname kliniek
Binnen 5 minuten geregeld
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Leeftijdsafhankelijk
Goede adviseur

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De meeste assuradeurs biedt een soort van basisverzekering. Daarmee worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, eenvoudige foto’s, een ingreep of hulpmiddelen. Vaak wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. Niet zelden kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bezoek ook: HEMA dierenverzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Veel van de verzekeringsbedrijven hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tandarts
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Longhair Siamese afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie van je dierenverzekering!