Domestic Shorthair verzekeren? Een verzekeringspakket voor je kat vanaf €8,75 per maand

Jouw eigen Domestic Shorthair betekent een hoop gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: jouw kater kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen je poes en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jouw Domestic Shorthair biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan MRI-scan of chippen. Verzekeraars als Ohra en nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €2.000 en €3.600. Op deze website vergelijk je nationale Domestic Shorthair verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Domestic Shorthair is jouw trouwe kameraad. Vanzelf wil je uitmuntende zorg voor jouw kater. Met een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij jouw eigen dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.400 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor jonge en oude katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Vanaf €7,45 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je kat op leeftijd te raken, of gewoon te ziek? In zo’n geval is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €80), echter kan dit ook lokaal (zo’n €155). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Omtrent het afscheid onderscheiden we een aantal opties: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Domestic Shorthair geen kittens meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €240. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere aanbieders is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-domestic-shorthair

Wat kost een Domestic Shorthair verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is beduidend voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €17,5 – €26,5 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Vanzelfsprekend kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,2 per maand. Gemakkelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Domestic Shorthair concreet kost? Kies direct een aanbieder, beantwoord de vragen, en vind meteen uit hoe hoog de premie van mei 2024 is. Alternatief: Kattenverzekering voor de Langharige Blauwe Rus afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Domestic Shorthair verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking gespot die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? Gewoonlijk doorloop je de volgende stappen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Domestic Shorthair

Consult Prijzen
Consult €27
Consult weekend / avond €60
Chippen €28
Vaccinatie €43
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €62
CT-scan €104
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €64,5
Sterilisatie Vanaf €83
Tanden en kiezen trekken Vanaf €85
Reinigen gebit Vanaf €48

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Vandaag nog een kitten verzekering afsluiten voor de Domestic Shorthair (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken nuttige variabelen waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Handig: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je hebt dan altijd een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Hoogte van de premie
Het type poes, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse premie Maar, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Stap 1 is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle aandoeningen en medicijnen zijn inbegrepen. Check nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Wordt medische hulpmiddelen vergoed of niet? En welke garanties zijn er met huidallergie behandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.400 – 5.800. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, het procentuele eigen risico ligt rond de 10% of meer. We hebben ook info over: Rex Selkirk verzekering.

Dierenverzekering Domestic Shorthair vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Wat is nu de beste of goedkoopste verzekering? Via de dierenverzekeringvergelijker kan je erg eenvoudig kattenverzekering voor de Domestic Shorthair vergelijken. Je leest alles over bijv. Aegon. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere gewicht, medisch verleden, geslacht, leeftijd, postcode. Verderop achterhaal je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
Met tips & weetjes
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Diervriendelijk
Ook kittens verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Delta Lloyd
Account via internet

inshared-verzekering

Inshared

Heupen verzekerd
Ruim 175.000 klanten
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Eigen risico kiezen
Binnen 5 minuten geregeld
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
€3.500 euro per jaar
Eenvoudig

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De Nederlandse partijen hanteert een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of hulpmiddelen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Ook kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: HEMA verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Steeds meer aanbieders hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Domestic Shorthair afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!