Asian verzekeren? Een verzekering voor katten al vanaf €6,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Asian betekent onmetelijk veel vriendschap. Het is onderdeel van jouw leven. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw kat kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. Dan wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Asian is een oplossing. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan transplantaties met lichaamseigen cellen of chippen. Aanbieders als Aegon en verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.400 en €2.700. Op deze webpagina vind je meer info over gangbare Asian verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Asian is misschien wel je beste vriend. Logischerwijs wil je de beste zorg voor je poes. Door het afsluiten van een dierenverzekering waarborg je jouw kat van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Vaak kan je gewoon naar een dierenarts in de buurt. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.700 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor jonge en oude katten
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Vanaf €5,85 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je kat op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €95), maar soms is thuis ook een optie (vaak €110). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse keuzemogelijkheden: destructie, cremeren of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Asian niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een vrolijke poes. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €235. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere assuranten is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-asian

Wat kost een Asian verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Een verzekering voor dieren is stukken voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. In de basis ligt de prijs tussen €12 – €33 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Uiteraard wordt er gekeken naar gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en de hoogte van het eigen risico werken mee in de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €8,25 per maand. Meteen weten wat de verzekering voor jouw Asian exact kost? Kies direct een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Don Sphynx afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een Asian verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar tegengekomen die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaal gesproken doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Asian

Consult Vergoeding
Consult €28
Consult weekend / avond €51
Chippen €29
Vaccinatie €45
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €62
CT-scan €91
MRI-Scan €300
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €84,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €110
Reinigen gebit Vanaf €57,5

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Bezig met een kitten verzekering voor de Asian (kat of kater? Hieronder vind je belangrijke onderdelen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse premie Echter, de ene polis is de ander niet. Stap 1 is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal goed wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle operaties en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk altijd de polisvoorwaarden. Wordt operatie met narcose wel vergoed voor mijn kat? En welke garanties zijn er met titeren?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De max. vergoeding p/jaar ligt tussen de €1.000 en 3.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €125, bij een percentage ga je vaak richting de 20% of meer. Mogelijk ook relevant: Longhaired Abyssinian verzekering.

Dierenverzekering Asian vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Deze tijd is het aanbod enorm. Bij wie moet ik zijn voor een gewoon goede verzekering? Geholpen door deze website kan je erg eenvoudig kattenverzekering voor de Asian vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Petplan. Factoren die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld medisch verleden, postcode, leeftijd, geslacht, het ras. Hierna tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Interessante dierenblog
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
Tot €5000 dekking
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
€2500 – €5000
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
170.000 + verzekerden
Ook voor kittens

hema-verzekering

Hema

Ellebogen verzekerd
Prima basisdekking
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Bij ziekte en ongeval
Ook voor kittens

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De Nederlandse partijen gaat uit van een basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, een ingreep of pillen. Vaak vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij het gros van de aanbieders kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: HEMA dierenverzekering.

Aanvullende kattenverzekering
De erkende verzekeringsbedrijven bieden daarnaast unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-dekking
 • Bloedonderzoek

Verzekering Asian afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie van een dierenverzekering!