Don Sphynx verzekeren? Een verzekeringspakket voor jouw kat al vanaf €8 per maand

Jouw eigen Don Sphynx geeft jou ontzettend veel gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: jouw kater kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen je poes en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Don Sphynx biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw poes tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere shockwave therapie of lasertherapie. Aanbieders als Hema en verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.700 oplopend tot €4.100. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je nationale Don Sphynx verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Don Sphynx is misschien wel je beste vriend. Logischerwijs wens je uitmuntende zorg voor hem of haar. Dankzij een dierenverzekering garandeer jij jouw huisdier van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij de dichtsbijzijndste dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.800 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Premie vanaf €9,65 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ongeneeslijk ziek? In een dergelijke situatie is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kost ongeveer €95), echter kan dit ook lokaal (zo’n €135). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraars. Wat het afscheid aangaat heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Don Sphynx niet meer vruchtbaar is. Het grote voordeel hiervan is: een aangenamer dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Sterilisatie kost al gauw €215. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere polissen is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-don-sphynx

Wat kost een Don Sphynx verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een verzekering voor dieren is natuurlijk veel betaalbaarder dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €14,5 tot €32,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel factoren hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras van jouw poes. Ook tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,8 per maand. Binnen een paar minuten uitvinden wat de verzekering voor jouw Don Sphynx exact kost? Kies een maatschappij, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Alternatief: Kattenverzekering voor de Langharige Siamees afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Don Sphynx verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking gespot die goedkoop is, of die jij betrouwbaar acht? Grofweg ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Kies je voor kruising? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en kies een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Don Sphynx

Ingreep Vergoeding
Consult €34
Consult weekend / avond €52
Chippen €21
Vaccinatie €40
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €46,5
Röntgenfoto €64
CT-scan €91
MRI-Scan €300
Castratie Vanaf €64
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €56,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor de Don Sphynx (kat of kater? Graag noemen we nuttige factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je profiteert dan van een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
Het ras/kruising van de poes bepalen grotendeels de premie per maand Goed om te weten, de premies per maand lopen enorm uiteen. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle behandelingen en pillen worden standaard betaald. Analyseer goed de inhoud van het pakket. Wordt acupuncturist behandeling ook inbegrepen? En welke garanties zijn er met acupuncturist behandeling?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.200 – 5.100. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de polissen is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €75, percentages zijn rond de max. 40%. Check ook alles over een Royal Cat of Siam verzekering.

Dierenverzekering Don Sphynx vergelijken april 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Hoe vind ik nu snel een verzekering zonder poespas? Op basis van deze website kan je erg eenvoudig kattenverzekering voor de Don Sphynx vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn bijvoorbeeld geslacht, het ras, leeftijd, gewicht, medisch verleden. Hieronder bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
Handig dierenadvies
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
Alternatieve therapieën
Verantwoord verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Snelle ingangsdatum
Eenvoudig opzeggen
Goede adviseur

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
Geldt ook op vakantie
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Dagelijks opzegbaar
Veel keuzevrijheid

aegon-verzekering

Aegon

Snelle klantenservice
Lage poliskosten
Ook kittens verzekeren

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De meeste assuradeurs hanteert een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. In het algemeen vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de gemaakte kosten. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Meestal zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: AEGON verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering
Veel van de aanbieders geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit
 • MRI-scan

Verzekering Don Sphynx afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!