Longhaired Abyssinian verzekeren? Een verzekeringspolis voor uw kat vanaf €9,75 per maand

Jouw trouwe Longhaired Abyssinian staat voor geweldig veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een tegenslag krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Longhaired Abyssinian biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie is jouw kat verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Onder andere heupbehandeling of fotodynamische therapie. Verzekeraars als Aegon en verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.600 oplopend tot €4.900. Op deze webpagina bekijk je bekende Longhaired Abyssinian verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Longhaired Abyssinian is jouw maatje. Logischerwijs streef je naar de beste zorg voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering waarborg je het dier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Bij veel aanbieders kies je zelf een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.400 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al vanaf €7,55 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat erg oud, of gewoon te ziek? Mogelijk is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €100), maar mogelijk ook thuis (zo’n €165). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Wat het afscheid aangaat zijn er verschillende varianten: begraven, destructie of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Longhaired Abyssinian niet meer vruchtbaar is. Het grote voordeel hiervan is: een aangenamer dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €275. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij het gros van de andere aanbieders is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-longhaired-abyssinian

Wat kost een Longhaired Abyssinian verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is veel voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €16,25 tot €43 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Verschillende aspecten liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico worden meegenomen. Een verzekering is er al vanaf €9,35 per maand. Gemakkelijk weten wat de verzekering voor jouw Longhaired Abyssinian nu echt kost? Kies direct een assuradeur, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Royal Cat of Siam afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Longhaired Abyssinian verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket gespot die betaalbaar is, of juist met de beste voorwaarden? bij de meeste verzekeraars gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Staat het ras er niet bij? Klik dan op het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Longhaired Abyssinian

Situatie Kosten
Consult €37
Consult weekend / avond €51
Chippen €25
Vaccinatie €40
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €40,5
Röntgenfoto €69
CT-scan €103
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €62
Sterilisatie Vanaf €80,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €120
Reinigen gebit Vanaf €57,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een kitten verzekering voor de Longhaired Abyssinian (kat of kater? Hieronder vind je verschillende zaken die belangrijk zijn bij het afsluiten van een polis. Advies: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het soort poes en z’n leeftijd hebben invloed op de maandelijkse premie Vergeet niet, de ene polis is de ander niet. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal altijd wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle aandoeningen en medicijnen zitten in het basispakket. Check grondig de polisvoorwaarden. Is echo wel vergoed voor mijn kat? En welke garanties zijn er met isotopenonderzoek?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.300 t/m 3.200. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Enkele andere partijen vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €175, bij een percentage ga je vaak richting de 25%. Misschien ook interessant: African Shorthair verzekering.

Dierenverzekering Longhaired Abyssinian vergelijken april 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Door gebruik te maken van de dierenverzekeringvergelijker kan jij binnen een paar minuten kattenverzekering voor de Longhaired Abyssinian vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal dier & zorg. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als postcode, geslacht, medisch verleden, het ras, leeftijd. Hierna bekijk je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
Hond, kat, papegaai en konijn
Maximale zekerheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
Bewust of Comfort
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
Zelf dierenarts kiezen
Ook kittens verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Dekking op maat
De eerlijke verzekering
Alle rassen welkom

hema-verzekering

Hema

14 dagen bedenktijd
Doorlopende reisverzekering
Eenvoudig

aegon-verzekering

Aegon

Scherpe premie
Lage poliskosten
Alle katten welkom

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De erkende maatschappijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee zijn de meest standaard kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Handig: steeds vaker kies je dit percentage zelf. Bij veel partijen er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: AEGON dierenverzekering.

Aanvullende verzekering
De nationale assuradeurs kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tandheelkunde
 • Bloedonderzoek

Verzekering Longhaired Abyssinian afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!