Balinees verzekeren? Een verzekeringspolis voor je kat vanaf €6,25 per maand

Jouw Balinees biedt jou ontzettend veel toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: jouw kat kan een aandoening krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je poes en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Balinees biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw kat verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld huidallergie behandeling of nest enting voor fokkers. Verzekeraars als Reaal en andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.100 oplopend tot €5.200. Op deze webpagina vind je meer info over gangbare Balinees verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Balinees is jouw trouwe kameraad. Uiteraard wens je optimale zorg voor jouw kat. Met een dierenverzekering waarborg je jouw maatje van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft niet na te denken over financiële zaken. In veel gevallen kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.300 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €8,95 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je kat op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? Wellicht is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €80), echter kan dit ook lokaal (plus minus €140). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal mogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Balinees zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €295. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel andere partijen is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-balinees

Wat kost een Balinees verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk voordeliger dan een polis voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €8,5 tot €30,5 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Allerlei onderdelen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras van jouw poes. Daarnaast houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Een dierenverzekering is er vanaf €7,35 per maand. Meteen achterhalen wat de verzekering voor de Balinees tot op de komma kost? Kies direct een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Duitse Rex afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Balinees verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar gezien die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? bij de meeste verzekeraars doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Balinees

Situatie Onkosten
Consult €37
Consult weekend / avond €61
Chippen €27
Vaccinatie €39
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €41
Röntgenfoto €58
CT-scan €108
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €63,5
Sterilisatie Vanaf €83
Tanden en kiezen trekken Vanaf €115
Reinigen gebit Vanaf €48,5

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Vandaag nog een kitten verzekering voor jouw trouwe Balinees (kat of kater)? We onderscheiden eennuttige onderdelen die belangrijk zijn bij de keuze voor een maatschappij. Wist je dat: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Er is dan meestal wel een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) beïnvloeden de maandelijkse premie Echter, de tarieven liggen zeer uiteen. Jouw startpunt is dus premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk grondig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle geneesmethodes en geneesmiddelen worden standaard betaald. Controleer nauwkeurig de inhoud van het pakket. Wordt titeren wel of niet vergoed? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor kennelhoest vaccinatie?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.100 t/m 3.300. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal assuradeurs werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 35%. Check ook alles over een Lowlander verzekering.

Dierenverzekering Balinees vergelijken april 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Via de huisdierenverzekering vergelijken kan jij zonder gedoe kattenverzekering voor de Balinees vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als postcode, geslacht, leeftijd, gewicht, het ras. Onderstaand ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Steralisatie
4 pakketten
Ook voor kittens

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Ook heupen en ellebogen
Ook kittens verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Voor hond & kat
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
3 pakketten
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Operaties
Binnen 5 minuten geregeld
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
€3.500 euro per jaar
Uitstekend beoordeeld

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering lopen uiteen. De erkende aanbieders hanteert een basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, opname in een kliniekof medicijnen. Vaak is de minimale dekking tot 80% van de rekening. Soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Daarnaast kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bezoek ook: OHRA huisdierenverzekering.

Aanvullende kattenverzekering
Steeds meer verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie van de kat
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Balinees afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor de dierenverzekering!