Duitse Rex verzekeren? Een dierenverzekering voor uw kat vanaf €7,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Duitse Rex geeft jou een hoop gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Het is geen populair onderwerp: jouw kater kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw poes en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Duitse Rex biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere scintigrafie of kitten vaccinatie. Aanbieders als Inshared en andere aanbieders vergoeden tussen de €1.700 tot en met € 2.900. Via deze pagina tref je erkende Duitse Rex verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Duitse Rex is jouw trouwe kater. Natuurlijk verlang je naar het beste voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering waarborg je jouw huisdier van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over een forse nota. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.100 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor kittens en oudere katten
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al vanaf €5,85 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Dan is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (circa €80), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €165). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal keuzes: begraven, cremeren of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het casteren maakt dat een Duitse Rex zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een aangenamer gezinslid. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €260. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere polissen is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-duitse-rex

Wat kost een Duitse Rex verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw kat verzekeren is beduidend betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €17 en €32 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere aspecten zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het ras van jouw kat. Natuurlijk wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw kat is verzekerd vanaf €6,95 per maand. Moeiteloos achterhalen wat de verzekering voor de Duitse Rex concreet kost? Navigeer naar een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Leopardette afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Duitse Rex verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking gespot die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? Gewoonlijk krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb je te maken met een kruising? Voer dan in het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies een dekkingspakket en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Duitse Rex

Behandeling Vergoeding
Consult €25
Consult weekend / avond €52
Chippen €23
Vaccinatie €45
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €41
Röntgenfoto €66
CT-scan €99
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €64
Sterilisatie Vanaf €84
Tanden en kiezen trekken Vanaf €80
Reinigen gebit Vanaf €52

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een kitten verzekering voor jouw Duitse Rex (kat of kater? Hieronder vind je belangrijke factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd hebben invloed op de premie per maand Vergeet niet, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Jouw startpunt is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle aandoeningen en pillen zijn inbegrepen. Analyseer goed de voorwaarden van de polis. Is acupuncturist behandeling wel of niet vergoed? En hoe gaat het met ontvlooien?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.200 t/m 3.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal aanbieders betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €175, en het percentage is vaak 15 – 25%. Bekijk ook de opties voor een Russisch Blauw verzekering.

Dierenverzekering Duitse Rex vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Op basis van de dierenverzekeringvergelijker kan je moeiteloos kattenverzekering voor de Duitse Rex vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere het ras, geslacht, medisch verleden, postcode, leeftijd. Hieronder lees je meer over een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
De enige echte specialist
Online declareren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
Tot €5000 dekking
Vrije dierenarts keuze

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
Delta Lloyd
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
Aanvullende opties
Alle rassen welkom

hema-verzekering

Hema

Castratie
Binnen 5 minuten geregeld
Ook kittens verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Opname kliniek
Identificatiechip
Voor de allerkleinsten

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn wisselend. De Nederlandse aanbieders biedt een soort van basisverzekering. Hiermee zijn de meest standaard kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, specifieke operaties of geneesmiddelen. Standaard is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Daarnaast kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: Reaal verzekering voor huisdieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
De Nederlandse assuradeurs kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Duitse Rex afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!