Lowlander verzekeren? Een huisdierverzekering voor een kat al vanaf €6,25 per maand

Jouw eigen Lowlander geeft jou ontzettend veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is niet leuk om te bedenken: jouw kater kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Lowlander is dan erg welkom. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Denk dan aan bijvoorbeeld MRI-scan en scintigrafie. Verzekeraars als Reaal of lokale verzekeraars keren bedragen uit tussen de €2.000 tot en met € 3.500. Op deze website vergelijk je populaire Lowlander verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Lowlander is jouw trouwe kater. Uiteraard streef je naar uitstekende zorg voor jouw huisdier. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker jij het diertje van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over financiële zaken. Steeds vaker kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €4.100 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Ook voor kruisingen
 • Vrije keuze dierenarts
 • Beginnend bij €5,35 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw kat een dag je ouder, of is hij ernstig ziek? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kosten: €85), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €135). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt in de polis. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Het casteren maakt dat een Lowlander geen kittens meer kan verwekken. Het grote voordeel hiervan is: een rustiger dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €285. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere assuranten is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-lowlander

Wat kost een Lowlander verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is aanmerkelijk goedkoper dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €9,25 en €28 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Velerlei factoren liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Natuurlijk spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het eigen risico werken mee in de premie. Jouw kat is verzekerd vanaf €9,2 per maand. Direct ondervinden wat de verzekering voor de Lowlander concreet kost? Klik op een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Check ook: Kattenverzekering voor de Russisch Blauw afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Lowlander verzekering afsluiten is zo gepiept. Een polis aangetroffen met een lage premie, of die jij betrouwbaar acht? bij de meeste verzekeraars krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Kies je voor kruising? Markeer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Lowlander

Behandeling Tarieven
Consult €36
Consult weekend / avond €60
Chippen €22
Vaccinatie €46
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €69
CT-scan €92
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €61
Sterilisatie Vanaf €84,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €95
Reinigen gebit Vanaf €46,5

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een kitten verzekering afsluiten voor de Lowlander (kat of kater? We behandelen nuttige dingen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Advies: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Er is dan meestal wel een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Jouw premie
Het soort poes en z’n leeftijd hebben invloed op de maandelijkse kosten. Maar, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Het vertrekpunt moet zijn een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer goed wat er vergoed wordt. Niet alle aandoeningen en medicaties zijn inbegrepen. Check altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt nest enting voor fokkers wel afgedekt? En hoe gaat het met castratie?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.600 en 5.200. Bij een hoge maximale vergoeding, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere polissen werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, percentages zijn rond de ongeveer 30%. Bekijk ook de opties voor een American Curl Longhair verzekering.

Dierenverzekering Lowlander vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Tegenwoordig is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor een gewoon goede verzekering? Aan de hand van deze website kan je in een paar minuten kattenverzekering voor de Lowlander vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. medisch verleden, het ras, gewicht, leeftijd, postcode. Hierna tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Radio Therapie
De enige echte specialist
Alle katten welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
€65 preventieve zorg
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
€2500 – €5000
Vele tevreden klanten

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Advertentie bij vermissing
Goed beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Binnen 5 minuten geregeld
Eenvoudig

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Leeftijdsafhankelijk
Gebruiksvriendelijk

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het merendeel van de partijen biedt een soort van basisverzekering. Zo worden algemene kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, foto’s maken bij de dierenarts, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. Doorgaans is de minimale dekking tot 80% van gedeclareerde bedragen. Niet zelden kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Meestal kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: Reaal huisdierenverzekering.

Aanvullende kattenverzekering
Veel van de maatschappijen geven jou de optie voor extra aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-dekking
 • Gebit
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Lowlander afsluiten? Gewaarborgde scherpe verzekeringspremie van je dierenverzekering!