Bengaalse Kat verzekeren? Een verzekeringspakket voor jouw kat al vanaf €9,75 per maand

Jouw trouwe Bengaalse Kat staat voor ontzettend veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Het is niet leuk om te bedenken: hij kan iets onder de leden krijgen of er kan iets anders gebeuren. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw poes en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Bengaalse Kat kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw kat verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan Rabiës vaccinatie en CT-scan. Aanbieders als Ohra en andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.800 tot en met € 4.000. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je populaire Bengaalse Kat verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Bengaalse Kat is jouw maatje. Logischerwijs wil je uitstekende zorg voor jouw kater. Dankzij een dierenverzekering verzeker je jouw huisdier van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Meestal kan je terecht bij een dierenarts in de buurt. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.500 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Vanaf €8,85 per maand

Euthanasie en inslapen

Begint je kat op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €95), echter kan dit ook lokaal (circa €180). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed in de polis. Inzake het afscheid zijn er verschillende varianten: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren en Castreren

Het casteren maakt dat een Bengaalse Kat niet meer vruchtbaar is. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Meestal gebeurt het bij kittens. Kosten van sterilisatie zijn al snel €275. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere assuranten is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-bengaalse-kat

Wat kost een Bengaalse Kat verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Het verzekeren van een huisdier is veel voordeliger dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €13,5 – €43 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Velerlei variabelen hebben invloed op de prijs. Een belangrijke factor is het ras van jouw poes. Uiteraard spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en de hoogte van het eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw poes is al verzekerd vanaf €8,55 per maand. Direct te weten komen wat de verzekering voor de Bengaalse Kat tot op de komma kost? Klik op een verzekeraar, beantwoord de vragen, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Alternatief: Kattenverzekering voor de Egyptische mau afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Bengaalse Kat verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een aanbieder aangetroffen met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Gaat het om een kruising? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies een dekkingspakket en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Bengaalse Kat

Ingreep Kosten
Consult €33
Consult weekend / avond €64
Chippen €27
Vaccinatie €43
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €45
Röntgenfoto €64
CT-scan €91
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €65,5
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €110
Reinigen gebit Vanaf €45,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Meer weten over een kitten verzekering voor jouw Bengaalse Kat (kat of kater? We behandelen verschillende variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Handig: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Er is dan meestal wel een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd hebben invloed op de hoogte van de premie. Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer altijd hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle behandelingen en pillen worden standaard betaald. Analyseer zorgvuldig de polisvoorwaarden. Is isotopenonderzoek ook inbegrepen? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor radiotherapie?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €2.000 en 4.300. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de polissen betaal je het eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €50, het procentuele eigen risico ligt rond de max. 40%. Check ook alles over een Maine coon verzekering.

Dierenverzekering Bengaalse Kat vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Op dit moment is het aanbod enorm. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Op basis van deze website kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Bengaalse Kat vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld postcode, het ras, gewicht, geslacht, leeftijd. Onderstaand bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
Diergeneeskunde Utrecht
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vaccinaties
Dier & Zorg label
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Operaties
Direct geregeld
Veel rassen te verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
50% vergoeding mogelijk
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Beste zorg bij ziekte
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Tandzorg
Keurmerk
Ook kittens verzekeren

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De grote assuradeurs hanteert een basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, CT-scans, specifieke operaties of medische hulpmiddelen. In het algemeen is de minimale dekking tot 80% van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Niet zelden kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: Reaal huisdierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
De grote assuradeurs hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Bengaalse Kat afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie voor de dierenverzekering!