Egyptische mau verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw kat al vanaf €6 per maand

Jouw eigen Egyptische mau staat voor ontzettend veel gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw kat kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Egyptische mau is een oplossing. Vanaf €5,00 verzeker je jouw poes tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan nest enting voor fokkers of Europese medische zorg. Maatschappijen als Ohra en nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €1.700 en €3.800. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je nationale Egyptische mau verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Egyptische mau is jou heel wat waard. Vanzelf ga je voor uitmuntende zorg voor jouw kat. Via een dierenverzekering waarborg je het diertje van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Bij veel aanbieders kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.800 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor kittens en oudere katten
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Vanaf €6,1 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw kat een dag je ouder, of gewoon te ziek? Wellicht is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €80), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €160). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal keuzes: cremeren, destructie of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Egyptische mau geen kittens meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een minder dominant dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €335. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere verzekeraars is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-egyptische-mau

Wat kost een Egyptische mau verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw kat verzekeren is flink voordeliger dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €10,5 en €35,5 per 30 dagen. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere onderdelen zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Ook kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Jouw poes is al verzekerd vanaf €6,05 per maand. Nu weten wat de verzekering voor jouw Egyptische mau precies kost? Klik op een verzekeraar, beantwoord de vragen, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Longhair afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Egyptische mau verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een aanbieder tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of waar jij veel vertrouwen in hebt? bij de meeste verzekeraars ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Egyptische mau

Situatie Prijzen
Consult €34
Consult weekend / avond €53
Chippen €28
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €45,5
Röntgenfoto €59
CT-scan €100
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €64
Sterilisatie Vanaf €81
Tanden en kiezen trekken Vanaf €110
Reinigen gebit Vanaf €54

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Vandaag nog een kitten verzekering afsluiten voor de Egyptische mau (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken verschillende zaken die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd bepalen de de maandelijkse kosten. Let op, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Start altijd met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle behandelingen en medicaties betaalt de verzekeraar. Achterhaal goed de kleine lettertjes. Is operatie met narcose wel afgedekt? Of hoe zit het met gebitsbehandeling?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.400 – 5.300. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Enkele andere assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €175, het procentuele eigen risico ligt rond de max. 40%. Check ook alles over een Savannah verzekering.

Dierenverzekering Egyptische mau vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Op dit moment is het aanbod enorm. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Via onze vergelijker kan je zonder problemen kattenverzekering voor de Egyptische mau vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Elementen die invloed hebben op de premie zijn bijvoorbeeld gewicht, het ras, postcode, leeftijd, medisch verleden. Verderop tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Operaties
Samengesteld door artsen
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
Alternatieve therapieën
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
Direct geregeld
Geen kleine lettertjes

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
Ruim 175.000 klanten
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Prima basisdekking
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
Met buitenland
Hulp en advies online

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. Het merendeel van de aanbieders hanteert een basisverzekering. Daarmee zijn de meest standaard kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een ingreep of medische hulpmiddelen. In het algemeen is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Bij veel partijen zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: Petplan verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering
Het merendeel van de verzekeringsbedrijven geven jou de optie voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het maandbedrag wordt wat duurder, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Tand-module
 • Ct-scans

Verzekering Egyptische mau afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!