Maine coon verzekeren? Een verzekering voor een kat al vanaf €6 per maand

Jouw Maine coon geeft jou een hoop gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kater kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jullie kat en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Maine coon kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro is jouw kat verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan bloedtransfusies en Europese medische zorg. Maatschappijen als Petplan en verschillende andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.500 tot wel €3.100. Via deze pagina bekijk je populaire Maine coon verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Maine coon is misschien wel je beste vriend. Vanzelf wens je optimale zorg voor hem of haar. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg je jouw maatje van de beste zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Meestal kies je zelf een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €5.000 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Vrije keuze dierenarts
 • Premie vanaf €7,4 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €100), echter kan dit ook lokaal (circa €175). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Maine coon zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een huisdier dat minder wegloopt. Meestal gebeurt het bij kittens. Sterilisatie kost al gauw €340. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij de meeste andere polissen is castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-maine-coon

Wat kost een Maine coon verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw kat verzekeren is vele malen voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €8 en €26,5 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei variabelen bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €8,45 per maand. Meteen achterhalen wat de verzekering voor de Maine coon tot op de komma kost? Navigeer naar een aanbieder, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van mei 2024 is. Interessant: Kattenverzekering voor de Savannah afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Maine coon verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket gezien met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? In de regel gaat het zo:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Staat het ras er niet bij? Kies dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Maine coon

Ingreep Vergoeding
Consult €27
Consult weekend / avond €61
Chippen €22
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €47,5
Röntgenfoto €65,5
CT-scan €97
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €64,5
Sterilisatie Vanaf €85,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €85
Reinigen gebit Vanaf €54,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een kitten verzekering afsluiten voor de Maine coon (kat of kater)? We onderscheiden eenessentiële variabelen die belangrijk zijn bij de keuze voor een maatschappij. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het soort poes en z’n leeftijd bepalen grotendeels de premie Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Begin steevast met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle operaties en medicijnen worden standaard betaald. Bekijk zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt echo wel afgedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor lepto en/of DHP vaccinatie?

3. De maximale vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt schommelt tussen de €1.600 en 6.000. Selecteer je €3.500 of meer, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal assuradeurs betaal je het eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Een aantal andere polissen vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, het procentuele eigen risico ligt rond de max. 40%. We hebben ook info over: American Curl Shorthair verzekering.

Dierenverzekering Maine coon vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Door gebruik te maken van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je razendsnel kattenverzekering voor de Maine coon vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Inshared. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als leeftijd, medisch verleden, geslacht, postcode, gewicht. Nu vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
De nr. 1 dierenverzekering
Vele tevreden klanten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Verblijf in kliniek
Dier & Zorg label
Uitstekend beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Direct geregeld
Ook voor kittens

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
De eerlijke verzekering
Voor de allerkleinsten

hema-verzekering

Hema

Vandaag nog verzekerd
Uitgebreide dekking
Ook voor kittens

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Met buitenland
Ook kittens verzekeren

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste assuradeurs hanteert een basisverzekering. Zodoende zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of pillen. In de regel wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Tip: soms kies je dit percentage zelf. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Lees meer over: Petplan huisdierenverzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Het merendeel van de maatschappijen hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het maandbedrag gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie van de kat
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Maine coon afsluiten? Gegarandeerd een scherpe verzekeringspremie van een dierenverzekering!