Birman verzekeren? Een huisdierenverzekering voor katten vanaf €8,75 per maand

De Birman betekent volop vriendschap. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een erge verwonding krijgen. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Birman kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Tegen een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Je moet dan denken aan heupbehandeling en kennelhoest vaccinatie. Aanbieders als Inshared of andere aanbieders vergoeden tussen de €1.100 oplopend tot €3.600. Aan de hand van deze pagina tref je betrouwbare Birman verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Birman is jouw trouwe kameraad. Uiteraard ga je voor de beste zorg voor je poes. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer je jouw poes van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Meestal ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.800 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €5,8 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je kat op leeftijd te raken, of is hij ongeneeslijk ziek? Dan is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (ongeveer €85), echter kan dit ook lokaal (plus minus €135). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Castratie of Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Birman zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het gedrag verandert vaak in een vrolijke poes. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €325. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere aanbieders is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-birman

Wat kost een Birman verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is natuurlijk veel betaalbaarder dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €8,25 – €44,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Verschillende onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Tevens spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €8,8 per maand. Moeiteloos achterhalen wat de verzekering voor de Birman exact kost? Kies direct een assuradeur, beantwoord de vragen, en check de premie van april 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Europees Langhaar afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Birman verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking tegengekomen die betaalbaar is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaliter werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Birman

Ingreep Kosten
Consult €33
Consult weekend / avond €55
Chippen €27
Vaccinatie €40
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €40
Röntgenfoto €68
CT-scan €95
MRI-Scan €300
Castratie Vanaf €63,5
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €90
Reinigen gebit Vanaf €54,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering kiezen voor jouw Birman (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken verschillende variabelen die belangrijk zijn bij het vinden van de juiste polis. Tip: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je profiteert dan van minimale kosten. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Kosten per maand (premie)
Het type poes, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Maar, de ene polis is de ander niet. De basis is een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal zorgvuldig wat er vergoed wordt. Niet alle operaties en medicaties worden vergoed bij elk ras. Bekijk grondig de inhoud van het pakket. Is transponder plaatsen wel afgedekt? En hoe gaat het met shockwave therapie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.300 en 4.500. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 10% of meer. Bekijk ook de opties voor een Maltezer Kat verzekering.

Dierenverzekering Birman vergelijken april 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu de beste of goedkoopste verzekering? Via de dierenverzekeringvergelijker kan je zonder problemen kattenverzekering voor de Birman vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. geslacht, leeftijd, medisch verleden, gewicht, postcode. Verderop ontdek je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Fysiotherapie
Diergeneeskunde Utrecht
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Alternatieve therapieën
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Zelf dierenarts kiezen
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Ruim 175.000 klanten
Geen kleine lettertjes

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Binnen 5 minuten geregeld
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

Castratie
Bij ziekte en ongeval
Online afsluiten

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De grote aanbieders hanteert een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of geneesmiddelen. Normaliter kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Handig: steeds vaker kies je dit percentage zelf. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: Inshared huisdierenverzekering.

Aanvullende kattenverzekering
De erkende verzekeringsbedrijven geven jou de optie voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief wordt wat duurder, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Tandarts module
 • MRI-scan

Verzekering Birman afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!