Europees Langhaar verzekeren? Een verzekeringspolis voor jouw kat al vanaf €6 per maand

Jouw Europees Langhaar biedt jou onmetelijk veel toewijding. Een onderdeel van de familie. Het is geen populair onderwerp: jouw kater kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw poes en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Europees Langhaar is een oplossing. Vanaf €5,00 is jouw kat verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Onder andere isotopenonderzoek en cocktail vaccinatie. Maatschappijen als Hema of andere aanbieders vergoeden tussen de €1.100 en €3.800. Aan de hand van deze pagina ontdek je populaire Europees Langhaar verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Europees Langhaar is jouw trouwe kameraad. Vanzelf wil je de beste zorg voor hem of haar. Via een dierenverzekering garandeer jij jouw huisdier van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. In zo’n geval hoge rekeningen. Steeds vaker kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.500 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor jonge en oude katten
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Vanaf €8,1 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je kat op leeftijd te raken, of is hij ernstig ziek? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €95), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €140). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Wat het afscheid aangaat heb je ’n aantal varianten: cremeren, begraven of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het casteren maakt dat een Europees Langhaar niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €205. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere verzekeraars is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-europees-langhaar

Wat kost een Europees Langhaar verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Het verzekeren van een huisdier is beduidend goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €17,5 en €36 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw kat. Natuurlijk tellen ook gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Jouw kat is verzekerd vanaf €7,05 per maand. Snel achterhalen wat de verzekering voor de Europees Langhaar exact kost? Klik op een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Longhaired Abyssinian afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een geschikte Europees Langhaar verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? Normaliter ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Europees Langhaar

Ingreep Prijzen
Consult €38
Consult weekend / avond €60
Chippen €23
Vaccinatie €41
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €48
Röntgenfoto €58,5
CT-scan €104
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €64
Sterilisatie Vanaf €85
Tanden en kiezen trekken Vanaf €110
Reinigen gebit Vanaf €54,5

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Vandaag nog een kitten verzekering kiezen voor jouw Europees Langhaar (kat of kater? Hieronder vind je belangrijke variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je profiteert dan van een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) beïnvloeden de hoogte van de premie. Echter, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Begin steevast met een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer zorgvuldig wat er in de basisdekking zit. Niet alle behandelingen en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Analyseer goed de voorwaarden van de verzekeraar. Is ontvlooien wel afgedekt? En hoe zit het met sterilisatie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.400 – 5.500. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Enkele andere assuradeurs hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, het procentuele eigen risico ligt rond de 20%, afhankelijk van het pakket. We hebben ook info over: Scottish fold verzekering.

Dierenverzekering Europees Langhaar vergelijken juni 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je razendsnel kattenverzekering voor de Europees Langhaar vergelijken. Je leest alles over bijv. Hema. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn onder andere postcode, het ras, medisch verleden, geslacht, leeftijd. Hieronder ontdek je enkele populaire dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
Met tips & weetjes
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Diervriendelijk
Hoge klanttevredenheid

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
Basis, Plus en Top
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Reisverzekering
170.000 + verzekerden
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
Scherpe premie rasdieren
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Lage poliskosten
Verantwoord verzekeren

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het merendeel van de assuradeurs werken met een basisverzekering. Zo ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, een intensieve opname of geneesmiddelen. Doorgaans wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de gemaakte kosten. Handig: steeds vaker kies je dit percentage zelf. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: HEMA verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
De erkende verzekeringsbedrijven kunnen je voorzien van unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het maandbedrag zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tand-dekking
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Europees Langhaar afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie voor een dierenverzekering!