Maltezer Kat verzekeren? Een huisdierenverzekering voor jouw kat al vanaf €8,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Maltezer Kat staat synoniem voor ontzettend veel liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw kat kan een aandoening krijgen, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Maltezer Kat is dan erg welkom. Vanaf €5,00 verzeker je jouw kat verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld ontvlooien of scintigrafie. Aanbieders als Petplan en andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €2.000 oplopend tot €3.600. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je alle Maltezer Kat verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Maltezer Kat is jou heel wat waard. Logischerwijs ga je voor het beste voor je poes. Door het afsluiten van een dierenverzekering verzeker je jouw poes van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over een forse nota. Vaak kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.500 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Vanaf €7,85 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? Wellicht is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (om en nabij €75), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €130). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Omtrent het afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: destructie, cremeren of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Maltezer Kat niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €310. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere assuranten is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-maltezer-kat

Wat kost een Maltezer Kat verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw kat verzekeren is vele malen betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €14,75 tot €31,5 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei aspecten bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw kat. Uiteraard wordt er gekeken naar gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en de hoogte van het eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,3 per maand. Razendsnel te weten komen wat de verzekering voor de Maltezer Kat nu echt kost? Kies direct een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Suggestie: Kattenverzekering voor de Scottish fold afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Maltezer Kat verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar aangetroffen met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaliter krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Maltezer Kat

Ingreep Prijzen
Consult €37
Consult weekend / avond €49
Chippen €22
Vaccinatie €41
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €42,5
Röntgenfoto €66
CT-scan €106
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €64
Sterilisatie Vanaf €81
Tanden en kiezen trekken Vanaf €85
Reinigen gebit Vanaf €56,5

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Bezig met een kitten verzekering kiezen voor jouw Maltezer Kat (kat of kater? Graag noemen we een aantal factoren die je niet moet vergeten bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je hebt dan te maken met een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie Vergeet niet, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check goed wat er in de basisdekking zit. Niet alle aandoeningen en medicijnen zijn inbegrepen. Bekijk altijd de polisvoorwaarden. Is bestraling vergoed of niet? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor consult?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis is vaak een bedrag tussen de €1.100 – 5.400. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €100, kies je een percentage dan moet je denken aan 8 tot 50%. Bekijk ook de opties voor een Amerikaanse Draadhaar verzekering.

Dierenverzekering Maltezer Kat vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Vandaag de dag zijn er veel aanbieders. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kan jij zonder gedoe kattenverzekering voor de Maltezer Kat vergelijken. Wij vergelijken onder andere Aegon. Variabelen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld geslacht, het ras, medisch verleden, leeftijd, postcode. Hierna lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Heupen verzekerd
Bewust of Comfort
Ook voor kittens

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Ook andere verzekeringen
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
Staat 24/7 voor jou klaar
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Binnen 5 minuten geregeld
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
€3.500 euro per jaar
Alle katten welkom

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. Het merendeel van de verzekeraars gaat uit van een basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of pillen. In het algemeen kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. Bij verscheidene partijen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Meestal is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: HEMA huisdierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de assuradeurs bieden daarnaast unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het maandbedrag wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tand-dekking
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Maltezer Kat afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie voor de dierenverzekering!