Blauwe Aartsengel verzekeren? Een huisdierenverzekering voor katten vanaf €7,25 per maand

De Blauwe Aartsengel biedt jou een hoop gehechtheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kater kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw poes en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Blauwe Aartsengel kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Je moet dan denken aan isotopenonderzoek of castratie. Maatschappijen als Inshared en verschillende andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.500 oplopend tot €4.900. Aan de hand van deze pagina tref je nationale Blauwe Aartsengel verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Blauwe Aartsengel is jouw trouwe kater. Logischerwijs wil je het allerbeste voor je poes. Geholpen door een dierenverzekering waarborg je het diertje van de juiste zorg als het nodig is. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.100 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €7,1 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €90), maar kan ook bij jou thuis (ongeveer €180). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald binnen je polis. Wat betreft afscheid heb je enkele varianten: cremeren, begraven of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Blauwe Aartsengel geen kittens meer kan verwekken. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Kijk niet vreemd op van bedragen als €330. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere partijen is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-blauwe-aartsengel

Wat kost een Blauwe Aartsengel verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is aanmerkelijk voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De premie ligt tussen de €12,25 – €36,5 per 4 weken. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel onderdelen liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras. Vanzelfsprekend kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico werken mee in de premie. Jouw poes is al verzekerd vanaf €5,8 per maand. Direct te weten komen wat de verzekering voor de Blauwe Aartsengel tot op de komma kost? Klik op een van de partijen, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Interessant: Kattenverzekering voor de Europese Korthaar afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Blauwe Aartsengel verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking gezien met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? In de regel krijg je de volgende vragen:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Tarieven dierenarts Blauwe Aartsengel

Ingreep Onkosten
Consult €28
Consult weekend / avond €64
Chippen €20
Vaccinatie €41
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €43
Röntgenfoto €64
CT-scan €93
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €63
Sterilisatie Vanaf €85,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €56,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een kitten verzekering afsluiten voor de Blauwe Aartsengel (kat of kater? Graag noemen we een aantal onderdelen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Tip: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Er is dan meestal wel een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Maandelijkse premie
Het type poes, en z’n leeftijd hebben invloed op de maandelijkse premie Maar, de premies per maand lopen enorm uiteen. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle operaties en pillen worden standaard betaald. Controleer altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt titeren ook gedekt? En welke garanties zijn er met transplantaties met lichaamseigen cellen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.900 en 4.400. Kies je een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij enkele aanbieders is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €175, percentages zijn rond de 20%, afhankelijk van het pakket. Check ook alles over een Man’s Cat verzekering.

Dierenverzekering Blauwe Aartsengel vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Tegenwoordig is er nogal wat te kiezen. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Aan de hand van de huisdierenverzekering vergelijken kan je zonder problemen kattenverzekering voor de Blauwe Aartsengel vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Petplan. Onderdelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld medisch verleden, het ras, geslacht, postcode, leeftijd. Verderop lees je meer over een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
De enige echte specialist
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Bewust of Comfort
Alle katten welkom

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
Tel: 126-4004040
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
We all benefit
Declaren via internet

hema-verzekering

Hema

Buitenlanddekking
Prima basisdekking
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Buitenlanddekking
Geen erfelijke ziektes
Geen kleine lettertjes

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. Het merendeel van de aanbieders biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis ben je al vrij goed verzekerd. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, opname + verblijf in kliniek of andere hulpmiddelen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Bij verscheidene partijen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bovendien kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: HEMA huisdierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Steeds meer aanbieders hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-dekking
 • Tandarts
 • Ct-scans

Verzekering Blauwe Aartsengel afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie voor een dierenverzekering!