Europese Korthaar verzekeren? Een verzekeringspakket voor uw kat vanaf €9 per maand

Jouw trouwe Europese Korthaar geeft jou ontzettend veel vriendschap. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Europese Korthaar biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw kat de meeste ziektekosten. Onder andere gedragstherapie of castratie. Verzekeraars als Inshared en nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.400 tot en met € 3.000. Via deze pagina vind je meer info over favoriete Europese Korthaar verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Europese Korthaar is jouw trouwe kater. Vanzelf wil je het allerbeste voor jouw kat. Met een dierenverzekering verzeker jij jouw kat van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft niet na te denken over een flinke rekening van de arts. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij de dichtsbijzijndste dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €3.600 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor jonge en oude katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €7,05 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je kat gekomen, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €75), maar kan ook bij jou thuis (circa €170). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraars. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende mogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castreren en Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Europese Korthaar zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een huisdier dat minder wegloopt. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €280. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere polissen is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-europese-korthaar

Wat kost een Europese Korthaar verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. Tegen een maandelijkse premie, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw poes verzekeren is vele malen betaalbaarder dan een polis voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €10,25 – €31 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw kat. Tevens kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,3 per maand. Vandaag nog ondervinden wat de verzekering voor de Europese Korthaar exact kost? Selecteer een verzekeraar, beantwoord de vragen, en check de premie van mei 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Longhaired Manx afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Europese Korthaar verzekering afsluiten is zo gepiept. Een polis aangetroffen die goedkoop is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Doorgaans gaat het zo:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Europese Korthaar

Consult Vergoeding
Consult €29
Consult weekend / avond €59
Chippen €25
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €45,5
Röntgenfoto €64,5
CT-scan €101
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €64
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €135
Reinigen gebit Vanaf €45

Welke kattenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een kitten verzekering voor de Europese Korthaar (kat of kater? We behandelen een aantal variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Advies: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de poes hebben invloed op de premie per maand Vergeet niet, de tarieven liggen zeer uiteen. Jouw startpunt is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Controleer zorgvuldig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle behandelingen en pillen betaalt de verzekeraar. Bekijk altijd de inhoud van het pakket. Is medische hulpmiddelen ook inbegrepen? En hoe gaat het met elleboogbehandeling?

3. De maximale vergoeding
De maximum uitkering per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.400 en 6.000. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Maar andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, bij een percentage ga je vaak richting de 20%. Mogelijk ook relevant: Scottish Straight verzekering.

Dierenverzekering Europese Korthaar vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Vandaag de dag kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Via onze vergelijker kan jij binnen een paar minuten kattenverzekering voor de Europese Korthaar vergelijken. Je leest alles over bijv. Aegon. Factoren die de premie bepalen zijn o.a. gewicht, leeftijd, medisch verleden, geslacht, het ras. Verderop lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Geneesmiddelen
Diergeneeskunde Utrecht
Goed beoordeeld

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
Dier & Zorg label
Uitstekend beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Basis, Plus en Top
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Operaties
De eerlijke verzekering
Voor de allerkleinsten

hema-verzekering

Hema

Castratie
Scherpe premie rasdieren
Begrijpelijk

aegon-verzekering

Aegon

Kies je eigen dekking
Korte wachttermijn
Goede adviseur

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De nationale maatschappijen werken met een basisverzekering. Hiermee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. O.a. een consult bij de dierenarts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. Normaliter is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Soms bepaal je zelf het eigen risico. Ook er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bekijk alles over: AEGON verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
De nationale verzekeringsbedrijven kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-module
 • Tandarts module
 • Ct-scans

Verzekering Europese Korthaar afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!