Man's Cat verzekeren? Een huisdierverzekering voor een kat al vanaf €9,5 per maand

Jouw trouwe Man’s Cat staat voor volop gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een ongeluk krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Man’s Cat kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw poes tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld radiotherapie of homeopaat behandeling. Verzekeraars als Aegon en andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €1.300 oplopend tot €4.700. Aan de hand van deze pagina vind je meer info over populaire Man’s Cat verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Man’s Cat is jouw trouwe kameraad. Vanzelfsprekend wil je uitstekende zorg voor jouw kater. Geholpen door een dierenverzekering garandeer je het diertje van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Bij veel aanbieders maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.000 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Ook voor kruisingen
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €8,6 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €100), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €130). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Man’s Cat geen kittens meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een minder dominant dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Denk hierbij al wel snel aan €340. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere assuranten is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-man-s-cat

Wat kost een Man’s Cat verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw poes verzekeren is vele malen goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De premie ligt tussen de €14 tot €38,5 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras. Daarnaast wordt er gekeken naar geboortejaar en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw poes is al verzekerd vanaf €5,7 per maand. Meteen ontdekken wat de verzekering voor jouw Man’s Cat concreet kost? Selecteer een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Scottish Straight afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Man’s Cat verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis gevonden die betaalbaar is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Gaat het om een kruising? Selecteer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Man’s Cat

Situatie Vergoeding
Consult €34
Consult weekend / avond €49
Chippen €23
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €46,5
Röntgenfoto €64
CT-scan €92
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €80
Tanden en kiezen trekken Vanaf €135
Reinigen gebit Vanaf €58

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor jouw Man’s Cat (kat of kater)? We onderscheiden eenbelangrijke onderdelen die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd hebben invloed op de premie per maand Echter, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Jouw startpunt is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle ingrepen en medicijnen zijn inbegrepen. Achterhaal altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt ontwormen ook gedekt? En hoe gaat het met scintigrafie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt is vaak een bedrag tussen de €1.800 – 3.400. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de polissen werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, het procentuele eigen risico ligt rond de 30%. Mogelijk ook relevant: Amerikaanse Korthaar verzekering.

Dierenverzekering Man’s Cat vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kan je zonder problemen kattenverzekering voor de Man’s Cat vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal dier & zorg. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn zaken als gewicht, het ras, geslacht, postcode, leeftijd. Onderstaand lees je meer over de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
Ruim aanbod pakketten
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Betrouwbaar Reaal
Online declareren

ohra-verzekering

Ohra

Snelle ingangsdatum
€2500 – €5000
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Geldt ook op vakantie
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
No-nonsense
Voor de allerkleinsten

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Looptijd: 1 jaar
Eenvoudig

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De grote partijen gaat uit van een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, eenvoudige foto’s, een intensieve opname of geneesmiddelen. Standaard is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. Tip: soms bepaal je zelf het eigen risico. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: AEGON huisdierenverzekering.

Aanvullende dierenverzekering
De grote assuradeurs kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Tandarts module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Man's Cat afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie van een dierenverzekering!