Boerenkat verzekeren? Een verzekeringspolis voor katten vanaf €9,75 per maand

Jouw trouwe Boerenkat staat voor ontzettend veel liefde. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is geen populair onderwerp: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie kat en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Boerenkat biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw huisdier tegen veel voorkomende ingrepen. Je moet dan denken aan CT-scan en consult. Assuradeurs als Petplan of andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €2.000 en €4.300. Op deze website vind je meer info over alle Boerenkat verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Boerenkat is jouw trouwe kameraad. Uiteraard verlang je naar het allerbeste voor jouw kater. Geholpen door een dierenverzekering garandeer je jouw poes van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Meestal kies je zelf een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.300 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €6,3 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat erg oud, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €85), echter kan dit ook lokaal (circa €125). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Wat het afscheid aangaat heb je enkele opties: destructie, begraven of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Boerenkat zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een minder dominant dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €270. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere polissen is castreren een extra dekking.

dierenverzekering-boerenkat

Wat kost een Boerenkat verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw kat verzekeren is aanmerkelijk voordeliger dan een normale zorgverzekering. In de basis ligt de prijs tussen €13,25 en €32,5 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Verschillende elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Natuurlijk spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico zijn van belang. Een verzekering is er al vanaf €9,3 per maand. Gelijk achterhalen wat de verzekering voor de Boerenkat tot op de komma kost? Navigeer naar een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van april 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Exotic Shorthair afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Boerenkat verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een polis gevonden die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? Meestal doorloop je de volgende stappen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Boerenkat

Situatie Vergoeding
Consult €25
Consult weekend / avond €50
Chippen €30
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €44
Röntgenfoto €60
CT-scan €102
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €60
Sterilisatie Vanaf €85,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €85
Reinigen gebit Vanaf €53

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een kitten verzekering voor de Boerenkat (kat of kater? Hieronder vind je nuttige zaken waar je op moet letten bij het afsluiten van de verzekering. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel minimale kosten. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren poes (gewicht, ras) bepalen de de hoogte van de premie. Goed om te weten, de premies per maand lopen enorm uiteen. Start altijd met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk goed wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle geneesmethodes en pillen zijn inbegrepen. Analyseer goed de voorwaarden van de polis. Is bloedonderzoek vergoed of niet? En wat kan ik verwachten omtrent bestraling?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.800 en 3.200. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere polissen vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, bij een percentage ga je vaak richting de 30%. Mogelijk ook relevant: Manx verzekering.

Dierenverzekering Boerenkat vergelijken april 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Via onze vergelijker kan je erg eenvoudig kattenverzekering voor de Boerenkat vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn zaken als leeftijd, postcode, geslacht, het ras, medisch verleden. Onderstaand lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Reisverzekering
4 pakketten
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
Ook heupen en ellebogen
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Delta Lloyd
Hulp en advies online

inshared-verzekering

Inshared

Castratie
Jaarbeloning
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
Thuiswinkel waarborg
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Snelle ingangsdatum
Leeftijdsafhankelijk
Alle kruisingen welkom

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De nationale partijen biedt een soort van basisverzekering. Zo ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, een intensieve opname of medische hulpmiddelen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. In sommige gevallen selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: OHRA huisdier polis.

Aanvullende dierenverzekering
De Nederlandse verzekeringsbedrijven hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen. De premie zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Tandarts
 • Bloedonderzoek

Verzekering Boerenkat afsluiten? Gewaarborgde scherpe verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!